Защо не се кара мотоциклет по влакова линия (видео)

Влаковите линии са романтично място и притегателна сила за много търсачи на силни усещания. Те могат да са забавни, но и много опасни. И в това дори не включваме преминаването на самия влак, с когото сблъсъкът е почти винаги фатален.

Понякога тези конструкции крият неподозирани капани, които няма как да бъдат предвидени. В точно такъв попада моторист, който изважда сериозен късмет и се разминава без сериозни травми. Двама приятели кръстосват провинцията и решават да покарат по неизползвана в момента железопътна линия. При опит за минаването през мост обаче един от траверсите пропада и хваща първия мотоциклет.

Машината тръгва назад и спира падането си, благодарение на тялото на своя ездач, който остава заклещен между кормилото и траверсите, докато машината му виси в пропастта. За негово щастие в този случай обаче има кой да му помогне.

Измъкването от тази ситуация не е никак лесно, особено за машината. В описанието под видеото в youtube

https://youtu.be/ulKH1C7JoNw

авторът обяснява, че за да изтеглят мотоциклета, се е наложило да разглобят част от кормилото, но в крайна сметка всичко завършва с щастлив край.

Релсите са място за влакове, а не за мотоциклети. Със сигурност адреналинът да прелетиш по траверсите на влаков мост над реката с мотоциклета си е голям, но рискът понякога е по-голям, отколкото си струва.

Източник: https://auto.offnews.bg/news/Shou_3/Eto-zashto-ne-se-kara-mototciklet-po-vlakova-liniia-video_26660.html

Коментари от Facebook

ЖП транспорт

БДЖ продаде билетите, пътниците се качиха и се оказа, че няма такъв влак

Получаващите многомилионни субсидии от нашите данъци БДЖ продължават да се грижат за доброто настроение на всички българи, които не се возят с тях. Поредната смехория с марка „БДЖ“ е от […]

Градски транспорт

Проектът за метро към кв. „Слатина“ ще струва 2,4 млн. лв.

Изготвянето на идейния проект за разширението на метрото към кв. „Слатина“ ще струва 2,4 млн. лв. Това става ясно от обществената поръчка, обявена от „Метрополитен“ миналата седмица. Финансирането ще е […]

ЖП транспорт

Нова високоскоростна ЖП линия Берлин-Мюнхен

Започна редовното обслужване по новата високоскоростна железопътна линия, свързваща Берлин с Мюнхен, след над две десетилетия на строителство. Стойността на обекта е 10 милиарда евро (12 милиарда долара), предадоха ДПА […]