Защо не се кара мотоциклет по влакова линия (видео)

Влаковите линии са романтично място и притегателна сила за много търсачи на силни усещания. Те могат да са забавни, но и много опасни. И в това дори не включваме преминаването на самия влак, с когото сблъсъкът е почти винаги фатален.

Понякога тези конструкции крият неподозирани капани, които няма как да бъдат предвидени. В точно такъв попада моторист, който изважда сериозен късмет и се разминава без сериозни травми. Двама приятели кръстосват провинцията и решават да покарат по неизползвана в момента железопътна линия. При опит за минаването през мост обаче един от траверсите пропада и хваща първия мотоциклет.

Машината тръгва назад и спира падането си, благодарение на тялото на своя ездач, който остава заклещен между кормилото и траверсите, докато машината му виси в пропастта. За негово щастие в този случай обаче има кой да му помогне.

Измъкването от тази ситуация не е никак лесно, особено за машината. В описанието под видеото в youtube

https://youtu.be/ulKH1C7JoNw

авторът обяснява, че за да изтеглят мотоциклета, се е наложило да разглобят част от кормилото, но в крайна сметка всичко завършва с щастлив край.

Релсите са място за влакове, а не за мотоциклети. Със сигурност адреналинът да прелетиш по траверсите на влаков мост над реката с мотоциклета си е голям, но рискът понякога е по-голям, отколкото си струва.

Източник: https://auto.offnews.bg/news/Shou_3/Eto-zashto-ne-se-kara-mototciklet-po-vlakova-liniia-video_26660.html

Автомобилен транспорт

Симеон Славчев от Група 5: Без коли в центъра на София при мръсен въздух, помощи за ток, не за дърва

Енергийни помощи за ток и газ, а не на твърдо гориво, подмяна на отоплителните системи на гражданите – където е възможно газифициране и подмяна с отоплителни уреди, които да работят на ток […]

Uncategorized

Високоскоростен влак дерайлира в Анкара

Вискоскоростен влак катастрофира в Анкара. Загинали са най-малко четирима души, 43-има са ранени, съобщи губернаторът на Анкара Васип Шахин. Катастрофата е станала в 6,30 ч. местно време, когато скоростният влак потеглял от […]

Автомобилен транспорт

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел

Българските автомобилни превозвачи подготвят протест в Брюксел заради новия Пакет за мобилност, приет преди дни от министрите на транспорта от ЕС, обявиха вчера представители на автомобилния бранш след среща с […]