За втора година сдружение настоява БДЖ да пусне директни влакове между Банкя и Казичене

За втора поредна година сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ предприема кампания за събиране на подкрепа с цел пускането на директни влакове между Банкя и Казичене на територията на Столична община.

През миналата 2017 година от сдружението поставиха въпроса пред общинските съветници в Столичния общински съвет, както и в районната администрация на Банкя. Инициативата беше подкрепена и от двете институции.

Железопътният превозвач „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД от своя страна увери, че със стартиране на работата по новото разписание за 2019 г. ще се предложи промяна на схемата за извършване на превозите на дружеството на територията на общината.

Въпреки това обаче, в предложеното на широката общественост разписание за 2019 г. отново подобно подобрение не е заложено„, пишат от сдружението.

Поради това сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ отново се обръща към БДЖ със същото искане. Като аргументи организацията посочва, че железопътната линия от Банкя до Казичене ще свързва едни от най-големите жилищни комплекси в столицата, които нямат пряк и удобен обществен транспорт в момента. Освен това изграждащите се и съществуващи индустриални зони край Божурище, Волуяк, Сточна гара, Дружба, гара Искър, Казичене генерират достатъчно голям пътникопоток, който в момента не е обезпечен от адекватен обществен транспорт. Това от своя страна кара работещите в тези зони ежедневно да пътуват с лични автомобили, с което трафикът в града се натоварва още повече.

Източник: news.bg

Анализи

Инициативата „Един пояс, един път“ с положителен ефект върху китайската икономика в труден за Пекин момент

Приходите за китайския бизнес от сключени инженерни проекти в държавите от инициативата „Един пояс, един път“ (ЕПЕП) са се увеличили със 17.8 процента за първата половина на 2018 г., показват […]

Автомобилен транспорт

211 моста в страната плачат за ремонт

211 моста от републиканската ни пътна мрежа се нуждаят от ремонт, стана ясно по време на вчерашното правителствено заседание, което се проведе ден след като край италианския град Генуа рухна […]