За втора година сдружение настоява БДЖ да пусне директни влакове между Банкя и Казичене

За втора поредна година сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ предприема кампания за събиране на подкрепа с цел пускането на директни влакове между Банкя и Казичене на територията на Столична община.

През миналата 2017 година от сдружението поставиха въпроса пред общинските съветници в Столичния общински съвет, както и в районната администрация на Банкя. Инициативата беше подкрепена и от двете институции.

Железопътният превозвач „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД от своя страна увери, че със стартиране на работата по новото разписание за 2019 г. ще се предложи промяна на схемата за извършване на превозите на дружеството на територията на общината.

Въпреки това обаче, в предложеното на широката общественост разписание за 2019 г. отново подобно подобрение не е заложено„, пишат от сдружението.

Поради това сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ отново се обръща към БДЖ със същото искане. Като аргументи организацията посочва, че железопътната линия от Банкя до Казичене ще свързва едни от най-големите жилищни комплекси в столицата, които нямат пряк и удобен обществен транспорт в момента. Освен това изграждащите се и съществуващи индустриални зони край Божурище, Волуяк, Сточна гара, Дружба, гара Искър, Казичене генерират достатъчно голям пътникопоток, който в момента не е обезпечен от адекватен обществен транспорт. Това от своя страна кара работещите в тези зони ежедневно да пътуват с лични автомобили, с което трафикът в града се натоварва още повече.

Източник: news.bg

Автомобилен транспорт

Симеон Славчев от Група 5: Без коли в центъра на София при мръсен въздух, помощи за ток, не за дърва

Енергийни помощи за ток и газ, а не на твърдо гориво, подмяна на отоплителните системи на гражданите – където е възможно газифициране и подмяна с отоплителни уреди, които да работят на ток […]

Uncategorized

Високоскоростен влак дерайлира в Анкара

Вискоскоростен влак катастрофира в Анкара. Загинали са най-малко четирима души, 43-има са ранени, съобщи губернаторът на Анкара Васип Шахин. Катастрофата е станала в 6,30 ч. местно време, когато скоростният влак потеглял от […]

Автомобилен транспорт

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел

Българските автомобилни превозвачи подготвят протест в Брюксел заради новия Пакет за мобилност, приет преди дни от министрите на транспорта от ЕС, обявиха вчера представители на автомобилния бранш след среща с […]