К.д.п. Николай Апостолов: Доживях да видя остапбендеровци да организират европейски морски форуми в клета България

Гнус ме е и ме е срам. Това каза пред Maritime.bg к.д.п. Николай Апостолов, бивш изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“, по повод  предстояща конференция за морската индустрия, която е включена в програмата на българското европредседателство.

„Като позорно бих определил допускането на остапбендеровци да организират подобни събития, които представят нас пред световната морска общност“, подчерта още к.д.п. Апостолов.

По думите му общоизвестна публична тайна е, че организаторите на събитието не представляват никаква сериозна структура от морската индустрия или неправителствен сектор.

„Цяло чудо е, че подобни хора са допуснати до толкова високо ниво, цяло чудо е, че на подобни хора е дори позволено да отговарят за толкова важно събитие“, смята кап. Апостолов.

Според него подобни събития, зад които няма сериозната експертиза, могат да доведат до допълнително опорочаване на вече недоброто мнение за родната индустрия в чужбина.

Апостолов подчерта още, че ако в момента заемаше длъжността, която е изпълнявал преди години, е нямало никога да допусне мними сдружения да организират конференция от тези мащаби, намигайки към Морска администрация, която видимо не е предупредила отговорните лица в Министерството на транспорта.

„Всеобщо известно е мнението за организатора. Тези хора или са слепи и глухи или най-малкото не са чували и не са боравили с Търговския регистър“, заяви още Апостолов.

От Maritime.bg припомнят, че предстои Европейски форум за морски транспорт, който ще се проведе във Варна през месец май. Събитието е част от програмата на Българското председателство на Съвета ЕС.

Автомобилен транспорт

Предлагат Росен Желязков за транспортен министър

Пореден коалиционен съвет се проведе вчера. Този път управляващите трябваше да обсъдят кой да бъде новият министър на транспорта. Предложението е това да е Росен Желязков. След трагедията край Своге, […]