Мачей Собчик, Президент и Изпълнителен директор на Тракция ПРКиИ: Планираме да стъпим на целия балкански пазар през България

Планираме да разширим сериозно дейността си на балканския пазар, като за целта основна точка ще ни бъде България, заяви във видеоинтервю за Транспортал Мачей Собчик, президент и изпълнителен директор на Тракция ПРКиИ – най-голямата полска фирма за железопътно строителство.

По думите му компанията има намерение да участва за почти всички търгове и обществени поръчки, като може да прави това самостоятелно или в консорциум с български компании, обясни Собчик. По думите му друга възможна форма за кооперация с български компании е участие в обществени поръчки в Полша, където в момента има голямо търсене на жп строители.

Целият разговор с главния редактор на Транспортал Михаил Рангелов вижте във видеото:

 

ТРАКЦИЯ ПРКиИ С.А. е Полско акционерно дружество с близо 70-годишна история, лидер в железопътното строителство и електрификацията, със силно присъствие в строителството на пътища, далекопроводи и недвижими имоти.

 

Компанията изпълнява проекти в Полша, Литва, Латвия, Швеция и Украйна за изграждане, модернизация и рехабилитация на значими инфраструктурни проекти, финансирани със средства на ЕС, сред които е и изграждането на първата високоскоростна жп линия в Полша.

 

В периода на своето съществуване, Група ТРАКЦИЯ е електрифицирала близо 90% от железопътните линии в Полша и е построила тягови подстанции, оборудвани с електрически уредби, собствено производство.

 

През 2016 г. Тракция ПРКиИ учреди клон в България, с цел разширяване обхвата на дейността си чрез навлизане и утвърждаване в строителния сектор на Балканите.

 

Автомобилен транспорт

Превозвачите отново на мащабен протест в София

Българските превозвачи излизат на организираното протестно шествие срещу внесения в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Законопроект за Българска автомобилна камара. Протестът, под наслов: „ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БРАНША“, […]