Мачей Собчик, Президент и Изпълнителен директор на Тракция ПРКиИ: Планираме да стъпим на целия балкански пазар през България

Планираме да разширим сериозно дейността си на балканския пазар, като за целта основна точка ще ни бъде България, заяви във видеоинтервю за Транспортал Мачей Собчик, президент и изпълнителен директор на Тракция ПРКиИ – най-голямата полска фирма за железопътно строителство.

По думите му компанията има намерение да участва за почти всички търгове и обществени поръчки, като може да прави това самостоятелно или в консорциум с български компании, обясни Собчик. По думите му друга възможна форма за кооперация с български компании е участие в обществени поръчки в Полша, където в момента има голямо търсене на жп строители.

Целият разговор с главния редактор на Транспортал Михаил Рангелов вижте във видеото:

 

ТРАКЦИЯ ПРКиИ С.А. е Полско акционерно дружество с близо 70-годишна история, лидер в железопътното строителство и електрификацията, със силно присъствие в строителството на пътища, далекопроводи и недвижими имоти.

 

Компанията изпълнява проекти в Полша, Литва, Латвия, Швеция и Украйна за изграждане, модернизация и рехабилитация на значими инфраструктурни проекти, финансирани със средства на ЕС, сред които е и изграждането на първата високоскоростна жп линия в Полша.

 

В периода на своето съществуване, Група ТРАКЦИЯ е електрифицирала близо 90% от железопътните линии в Полша и е построила тягови подстанции, оборудвани с електрически уредби, собствено производство.

 

През 2016 г. Тракция ПРКиИ учреди клон в България, с цел разширяване обхвата на дейността си чрез навлизане и утвърждаване в строителния сектор на Балканите.

 

ЖП транспорт

Желязков: Инцидентът с влака край Кресна е класически случай на форсмажор

Инцидентът е класически случай на форсмажор, тоест на непреодолима сила. Така министърът на транспорта Росен Желязков определи инцидента с дерайлирането на влака в Кресненското дефиле, при който в понеделник вечер […]

ЖП транспорт

Влакът Петрич- Благоевград дерайлира в Кресненското дефиле, четирима пострадаха

Влакът Петрич- Благоевград дерайлира заради срутване на скали на жп линията Кулата- Благоевград, четирима пострадаха. Инцидентът е станал на излизане от последния тунел в дефилето в посока гара „Черниче“. Локомотивът […]

Воден транспорт

Неправителствени организации поискаха спиране на поръчка на Морска администрация

За прекратяване на обществена поръчка на ИА „Морска администрация“ за 1,5 млн. лева за спасителни кораби на стендбай се обявиха морски неправителствени организации във Варна. Представители на БУЛСАР и Моряшкия […]