Мостът над Керченският проток в Русия променя пътя на доставките

 В центъра на арката мостът е висок 35 метра. Автомобилите ще могат да се движат по него със скорост до 120 км/ч, ако климатичните условия го позволяват, пише РИА Новости.

Франс прес пък съобщава, че гигантският мост, свързващ Крим и Русия, има за цел да намали изолацията на украинския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г. Автомобилите и автобусите вече се движат по него , а влаковете ще бъдът пуснати в края на 2019 г.
Съоръжението с дължина 19 км прекосява Керченския проток – морски ръкав между Азовско и Черно море, свързващ Керченския полуостров в Крим с Таманския полуостров в Южна Русия. В резултат на блокадата, въведена от Киев, както и западните санкции след анексирането на Крим от Москва, повечето храни се доставят от Русия с ферибот, а този начин за доставки зависи от климатичните условия, така че понякога се стига до недостиг на хранителни продукти. Доставките за Крим се извършват и по въздуха, което води до поскъпване на стоките за населението. Очаква се мостът да промени маршрутите на спедиторите и превозвачите, които работят с Русия.  Пропускателната му способност е 40 000 автомобила и 47 двойки влакове на денонощие, което се равнява на 14 млн. пътници и 13 млн. т товари.

Източник: сп. Логистика

Автомобилен транспорт

Защо катастрофиралият автобус от градския транспорт се е движил по АМ „Тракия“?

Тежките инциденти на пътя у нас продължават да бъдат тенденция. Последният беше на АМ „Тракия“ между ТИР и автобус от градския транспорт. Институциите поемат отговорност и разследват случая, но един […]

Въздушен транспорт

Мълния удари системата за зареждане на самолети на лондонското летище Стенстед

Десетки полети са отменени или задържани на лондонското летище Стенстед. Това стана заради повреда в системата за зареждане на самолети, която бе ударена от мълния, се казва в изявление на […]