Мостът над Керченският проток в Русия променя пътя на доставките

 В центъра на арката мостът е висок 35 метра. Автомобилите ще могат да се движат по него със скорост до 120 км/ч, ако климатичните условия го позволяват, пише РИА Новости.

Франс прес пък съобщава, че гигантският мост, свързващ Крим и Русия, има за цел да намали изолацията на украинския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г. Автомобилите и автобусите вече се движат по него , а влаковете ще бъдът пуснати в края на 2019 г.
Съоръжението с дължина 19 км прекосява Керченския проток – морски ръкав между Азовско и Черно море, свързващ Керченския полуостров в Крим с Таманския полуостров в Южна Русия. В резултат на блокадата, въведена от Киев, както и западните санкции след анексирането на Крим от Москва, повечето храни се доставят от Русия с ферибот, а този начин за доставки зависи от климатичните условия, така че понякога се стига до недостиг на хранителни продукти. Доставките за Крим се извършват и по въздуха, което води до поскъпване на стоките за населението. Очаква се мостът да промени маршрутите на спедиторите и превозвачите, които работят с Русия.  Пропускателната му способност е 40 000 автомобила и 47 двойки влакове на денонощие, което се равнява на 14 млн. пътници и 13 млн. т товари.

Източник: сп. Логистика

Анализи

Инициативата „Един пояс, един път“ с положителен ефект върху китайската икономика в труден за Пекин момент

Приходите за китайския бизнес от сключени инженерни проекти в държавите от инициативата „Един пояс, един път“ (ЕПЕП) са се увеличили със 17.8 процента за първата половина на 2018 г., показват […]

Автомобилен транспорт

211 моста в страната плачат за ремонт

211 моста от републиканската ни пътна мрежа се нуждаят от ремонт, стана ясно по време на вчерашното правителствено заседание, което се проведе ден след като край италианския град Генуа рухна […]