Несъществуващ за Министерството на транспорта и БДЖ Завод за локомотиви в България изуми евродепутати

В изминалия уикенд депутатите от Европейския парламент Андей Новаков и Емил Радев посетиха локомотивния завод Експрес Сервиз в Русе. Те бяха придружени от русенските депутати Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков.

Депутатите и придружаващите ги лица се запознаха с производствената програма, разгледаха новите готови локомотиви които ще бъдат доставени за столичния Метрополитен и ремонтните цехове на завода. Локомотива за метрополитена, може да се види на транспортното изложение „Транстренд 2018“  във ВТУ „Тодор Каблешков“ София, на 25 и 25 април тази година .

Особено впечатление на всички посетители направиха акумулаторните локомотиви, които отговарят на всички екологични изисквания за шум и вредни емисии. Локомотивите се изнасят в целия свят и в момента има поръчки от Дойче Бан. Евродепутата Новаков стана машинист и тества новия модел ES1000.

Експрес Сервиз ООД е лидер при ремонтите на локомотиви и единственото предприятие произвеждащо нови локомотиви в България. Развива дейност в три направления, свързани с локомотивите – ремонт, производство на нови локомотиви и товарен ЖП транспорт. Произвежда дизелови и акумулаторни маневрени локомотиви и ремонтира и поддържа всички видове електрически и дизелови локомотиви на български клиенти.

Експрес Сервиз разполага с модерна база за ремонт на локомотиви, като предлага и мобилно поддържане и ремонт на локомотиви на клиентите. В момента се правят проучвания за разширяване на ремонтната база с ремонтни пунктове в страната.

Източник: http://lz1866.com/bg/

Коментари от Facebook

ЖП транспорт

Предприемат се реални стъпки за облекчаване на жп връзките с Гърция

В момента 90% от товарния трафик между България и Гърция се осъществява посредством автотранспорт. Това, освен че не е екологично, също така не спомага за развитието на крупни интермодални пристанища като […]

ЖП транспорт

Много интересно! Частни фирми оказват натиск върху жп администрацията

Веселин Василев, директор на „Железопътна администрация“: Не сме отнемали сертификат на някоя компания, нито сме спъвали бизнеса   Г-н Василев, бившият шеф на БДЖ Християн Кръстев казва, че вие сте […]

ЖП транспорт

Железопътни превозвачи се надяват на ръст на товарите от Гърция през България

Има потенциал за развитието на товарните железопътни превози по направлението Гърция – България – Румъния – Централна Европа. За да стане това, трябва да бъдат преодолени редица проблеми, включително с […]