Несъществуващ за Министерството на транспорта и БДЖ Завод за локомотиви в България изуми евродепутати

В изминалия уикенд депутатите от Европейския парламент Андей Новаков и Емил Радев посетиха локомотивния завод Експрес Сервиз в Русе. Те бяха придружени от русенските депутати Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков.

Депутатите и придружаващите ги лица се запознаха с производствената програма, разгледаха новите готови локомотиви които ще бъдат доставени за столичния Метрополитен и ремонтните цехове на завода. Локомотива за метрополитена, може да се види на транспортното изложение „Транстренд 2018“  във ВТУ „Тодор Каблешков“ София, на 25 и 25 април тази година .

Особено впечатление на всички посетители направиха акумулаторните локомотиви, които отговарят на всички екологични изисквания за шум и вредни емисии. Локомотивите се изнасят в целия свят и в момента има поръчки от Дойче Бан. Евродепутата Новаков стана машинист и тества новия модел ES1000.

Експрес Сервиз ООД е лидер при ремонтите на локомотиви и единственото предприятие произвеждащо нови локомотиви в България. Развива дейност в три направления, свързани с локомотивите – ремонт, производство на нови локомотиви и товарен ЖП транспорт. Произвежда дизелови и акумулаторни маневрени локомотиви и ремонтира и поддържа всички видове електрически и дизелови локомотиви на български клиенти.

Експрес Сервиз разполага с модерна база за ремонт на локомотиви, като предлага и мобилно поддържане и ремонт на локомотиви на клиентите. В момента се правят проучвания за разширяване на ремонтната база с ремонтни пунктове в страната.

Източник: http://lz1866.com/bg/

ЖП транспорт

Цифровизацията на железопътния транспорт подобрява инфраструктурата и качеството на обслужване

Цифровизацията на железопътния транспорт подобрява инфраструктурата и качеството на обслужване, коментират д-р Людмил Иванов – председател на Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA), и проф. Симеон Ананиев – председател на Клъстер […]

Автомобилен транспорт

Инфраструктурни проекти: инвестиции, политики и проблеми: глобална и регионална перспектива

Форум за балкански транспорт и инфраструктура   Инфраструктурните проекти са неделим елемент от цялостното развитие на отделни държави,региони и на света като цяло. Съвременната глобализация е резултат на „свързаността“ на […]

ЖП транспорт

Ген.-майор Йордан Димитров от професионалния футбол поема БДЖ

Последният главнокомандващ на Транспортни войски ген.-майор Йордан Димитров ще бъде назначен за изпълнителен директор на Холдинг БДЖ, научи OFFNews. Най-вероятно номинацията му за овакантения пост на център-нападателя аматьор Владимир Владимиров […]