Нов превозвач предлага евтини полети

Джун (Joon), новият нискотарифен филиал на авиокомпания Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM), извършва първия си полет със самолет Еърбъс А320 (Airbus A320) от парижкото летище „Шарл-де-Гол“ до испанския град Барселона, съобщиха френски медии.

Очаква се новият авиопревозвач да позволи на френско-холандската група да поеме в настъпление срещу другите нискотарифни авиокомпании.

Джун ще назначи над 1000 стюарди и стюардеси до 2020 година, уточнява специализираното издание Boursier.com.

Президентът и главен изпълнителен директор на Ер Франс Франк Тернер изтъкна, че „Джун е нов модел авиокомпания, между класическа и нискотарифна. . .“създадена да отговори на очакванията на нови поколения пътници“.

Джун ще обслужва четири дестинации в Европа от Париж-Шарл-де-Гол:

Барселона (51 полета седмично),
Берлин (37 полета седмично),
Лисабон (28 полета седмично) и
Порту (3 полета седмично).

Тези 119 полета седмично ще се извършват със самолети Еърбъс А320/А321. От лятото на 2018 година Джун ще започне да лети и на далечни разстояния – до Форталеза в Бразилия и Сейшелските острови.

Връзките ще бъдат изпълнявани със самолети А340, а от 2019 година – с А350.

През 2020 година летателната флотилия на Джун ще бъде съставена от 28 еърбъса, 10 от които за далечни полети. Храната по време на полет ще се плаща в икономична класа, а в бизнес класа ще бъде безплатна.

Клиентите на Джун ще имат право да ползват улеснения маршрут на Ер Франс за прекачване на летище Шарл-де-Гол.

Те ще могат да трупат и харчат точки по схемата Майлс Флаинг Блу (Miles Flying Blue), да се чекират по-бързо с приоритет чрез системата СкайПрайорити (SkyPriority), както и при проверките за безопасността и при предаването на багажите за бизнес клиенти и членове на Флайинг Блу Голд (Flying Blue Gold) и Платинъм (Platinum).

Източник: http://m.dir.bg/banks/news/26647744/

Коментари от Facebook

ЖП транспорт

БДЖ продаде билетите, пътниците се качиха и се оказа, че няма такъв влак

Получаващите многомилионни субсидии от нашите данъци БДЖ продължават да се грижат за доброто настроение на всички българи, които не се возят с тях. Поредната смехория с марка „БДЖ“ е от […]

Градски транспорт

Проектът за метро към кв. „Слатина“ ще струва 2,4 млн. лв.

Изготвянето на идейния проект за разширението на метрото към кв. „Слатина“ ще струва 2,4 млн. лв. Това става ясно от обществената поръчка, обявена от „Метрополитен“ миналата седмица. Финансирането ще е […]

ЖП транспорт

Нова високоскоростна ЖП линия Берлин-Мюнхен

Започна редовното обслужване по новата високоскоростна железопътна линия, свързваща Берлин с Мюнхен, след над две десетилетия на строителство. Стойността на обекта е 10 милиарда евро (12 милиарда долара), предадоха ДПА […]