Нов превозвач предлага евтини полети

Джун (Joon), новият нискотарифен филиал на авиокомпания Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM), извършва първия си полет със самолет Еърбъс А320 (Airbus A320) от парижкото летище „Шарл-де-Гол“ до испанския град Барселона, съобщиха френски медии.

Очаква се новият авиопревозвач да позволи на френско-холандската група да поеме в настъпление срещу другите нискотарифни авиокомпании.

Джун ще назначи над 1000 стюарди и стюардеси до 2020 година, уточнява специализираното издание Boursier.com.

Президентът и главен изпълнителен директор на Ер Франс Франк Тернер изтъкна, че „Джун е нов модел авиокомпания, между класическа и нискотарифна. . .“създадена да отговори на очакванията на нови поколения пътници“.

Джун ще обслужва четири дестинации в Европа от Париж-Шарл-де-Гол:

Барселона (51 полета седмично),
Берлин (37 полета седмично),
Лисабон (28 полета седмично) и
Порту (3 полета седмично).

Тези 119 полета седмично ще се извършват със самолети Еърбъс А320/А321. От лятото на 2018 година Джун ще започне да лети и на далечни разстояния – до Форталеза в Бразилия и Сейшелските острови.

Връзките ще бъдат изпълнявани със самолети А340, а от 2019 година – с А350.

През 2020 година летателната флотилия на Джун ще бъде съставена от 28 еърбъса, 10 от които за далечни полети. Храната по време на полет ще се плаща в икономична класа, а в бизнес класа ще бъде безплатна.

Клиентите на Джун ще имат право да ползват улеснения маршрут на Ер Франс за прекачване на летище Шарл-де-Гол.

Те ще могат да трупат и харчат точки по схемата Майлс Флаинг Блу (Miles Flying Blue), да се чекират по-бързо с приоритет чрез системата СкайПрайорити (SkyPriority), както и при проверките за безопасността и при предаването на багажите за бизнес клиенти и членове на Флайинг Блу Голд (Flying Blue Gold) и Платинъм (Platinum).

Източник: http://m.dir.bg/banks/news/26647744/

Коментари от Facebook

ЖП транспорт

Предприемат се реални стъпки за облекчаване на жп връзките с Гърция

В момента 90% от товарния трафик между България и Гърция се осъществява посредством автотранспорт. Това, освен че не е екологично, също така не спомага за развитието на крупни интермодални пристанища като […]

ЖП транспорт

Много интересно! Частни фирми оказват натиск върху жп администрацията

Веселин Василев, директор на „Железопътна администрация“: Не сме отнемали сертификат на някоя компания, нито сме спъвали бизнеса   Г-н Василев, бившият шеф на БДЖ Християн Кръстев казва, че вие сте […]

ЖП транспорт

Железопътни превозвачи се надяват на ръст на товарите от Гърция през България

Има потенциал за развитието на товарните железопътни превози по направлението Гърция – България – Румъния – Централна Европа. За да стане това, трябва да бъдат преодолени редица проблеми, включително с […]