Нов превозвач предлага евтини полети

Джун (Joon), новият нискотарифен филиал на авиокомпания Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM), извършва първия си полет със самолет Еърбъс А320 (Airbus A320) от парижкото летище „Шарл-де-Гол“ до испанския град Барселона, съобщиха френски медии.

Очаква се новият авиопревозвач да позволи на френско-холандската група да поеме в настъпление срещу другите нискотарифни авиокомпании.

Джун ще назначи над 1000 стюарди и стюардеси до 2020 година, уточнява специализираното издание Boursier.com.

Президентът и главен изпълнителен директор на Ер Франс Франк Тернер изтъкна, че „Джун е нов модел авиокомпания, между класическа и нискотарифна. . .“създадена да отговори на очакванията на нови поколения пътници“.

Джун ще обслужва четири дестинации в Европа от Париж-Шарл-де-Гол:

Барселона (51 полета седмично),
Берлин (37 полета седмично),
Лисабон (28 полета седмично) и
Порту (3 полета седмично).

Тези 119 полета седмично ще се извършват със самолети Еърбъс А320/А321. От лятото на 2018 година Джун ще започне да лети и на далечни разстояния – до Форталеза в Бразилия и Сейшелските острови.

Връзките ще бъдат изпълнявани със самолети А340, а от 2019 година – с А350.

През 2020 година летателната флотилия на Джун ще бъде съставена от 28 еърбъса, 10 от които за далечни полети. Храната по време на полет ще се плаща в икономична класа, а в бизнес класа ще бъде безплатна.

Клиентите на Джун ще имат право да ползват улеснения маршрут на Ер Франс за прекачване на летище Шарл-де-Гол.

Те ще могат да трупат и харчат точки по схемата Майлс Флаинг Блу (Miles Flying Blue), да се чекират по-бързо с приоритет чрез системата СкайПрайорити (SkyPriority), както и при проверките за безопасността и при предаването на багажите за бизнес клиенти и членове на Флайинг Блу Голд (Flying Blue Gold) и Платинъм (Platinum).

Източник: http://m.dir.bg/banks/news/26647744/

ЖП транспорт

Кой съсипа БДЖ? Отговорът е ясен: ГЕРБ

Управлаващата клика от ГЕРБ редовно реве как душмани без никакъв правен интерес спират иначе „перфектни“ обществени поръчки за милиони и милиарди и как трябвало законът да реже възможностите за неоснователни […]

Анализи

Инициативата „Един пояс, един път“ с положителен ефект върху китайската икономика в труден за Пекин момент

Приходите за китайския бизнес от сключени инженерни проекти в държавите от инициативата „Един пояс, един път“ (ЕПЕП) са се увеличили със 17.8 процента за първата половина на 2018 г., показват […]