Общински съветник покани докторант да помогне за градската мобилност в София

Общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев покани докторанта от УНСС Веселин Грозданов за съвместна работа, за внедряване на ефективна система за градска мобилност. Като един от най-активните общински съветници Славчев бе поканен на публичната защита на дисертацията. Известно е, че тази тема е една от приоритетните за Политическа група 5.

В 2032 аудитория на УНСС Грозданов направи публична защита на тема „Усъвършенстване на системата за градска мобилност на населението“ за присъждане на научна степен „доктор по икономика на транспорта“.

Какво мислите за електрическата мобилност като част от общата стратегия за градската мобилност?, попита общинският съветник, който е и член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС. Вторият му въпрос бе: Кои са първите три стъпки, ако трябва да се приложи на практика научната си работа, за да има ефективна и устойчива градска мобилност? След удовлетворителните отговори Славчев покани Веселин Грозданов за съвместна работа, с която да се реализира модерна и ефективна система за градска мобилност в София.
Славчев не пропусна да изтъкне ролята на Столична община и работата на СОС в налагането на зелени политики в транспорт, намаляването на замърсяването и подобряването на всички елементи от транспортната система в София.

Грозданов разви тезата за подобряване на системите за градска мобилност, разгледана в сравнение с подобни системи в западноевропейски страни, в големите им градове и от гледна точка на различните участници в транспортната система.

В дисертацията се акцентира на нивото на развитие и вътрешносистемност на градската мобилност на градовете с население над 50 000 души в България и в частност София. Чрез дисертацията си Грозданов направи препоръки за работата на Центъра за градска мобилност в София, участието на велопедистите и метрото в градската мобилност, както и електротранспорта, включително електрическите автомобили.

Научен ръководител на доктарантурата бе доц. д-р Борислав Арнаудов. На защитата присъстваха известни академични лица от сферата на транспорта и комуникациите, експерти, представители на различни институции.

 

cross.bg

Коментари от Facebook

Автомобилен транспорт

Московски разпореди спешна проверка по повод пътния инцидент с автобус до с. Микре

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка по повод възникналия по-рано днес пътен инцидент между автобус и камион в района на с. Микре, близо до […]

No Picture
ЖП транспорт

В НТС се проведе железопътна конференция

В Националния дом на науката и техниката се проведе конференция на тема „Приоритети за европейско развитие на българските железници. Етапи на изграждане и експлоатация на железопътния транспорт и жп инфраструктура“. […]

Автомобилен транспорт

Автопаркът се рои, продължава да застарява, а любовта към VW не вехне. Подробна статистика от КАТ

КАТ е готов със статистиката за автопарка до 1 октомври 2017 г. Единственият лъч светлина е фактът, че продажбите на нови автомобили са доста по-високи от миналогодишните. Но този лъч […]