Предлагат Росен Желязков за транспортен министър

Пореден коалиционен съвет се проведе вчера. Този път управляващите трябваше да обсъдят кой да бъде новият министър на транспорта. Предложението е това да е Росен Желязков.

След трагедията край Своге, която отне живота на 17 души, премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставките на трима министри – Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Така се появиха искри между коалиционните партньори, че такива рокади се правят без знанието на Обединените патриоти. Последваха два коалиционни съвета, но миналата седмица се стигна до поредна рокада.

Липса на президентски указ отложи промените в кабинета, предложен за министър се отказа

Смяната се налага, след като миналата седмица номинираният за поста транспортен министър Александър Манолев си направи самоотвод и се отказа от поста.

Така днес на коалиционния съвет се наложи да бъде обсъден нов вариант за наследник на Ивайло Московски. След близо два часа разговори е решено Росен Желязков да е новият министър на транспорта.

Отложиха гласуването на трите министерски оставки

За нов вътрешен министър е предложен главният секретар на МВР Младен Маринов, а за поста на Нанков – депутатът и бивш заместник-кмет на Враца Петя Аврамова. Очаква се тази седмица рокадите в кабинета да бъдат гласувани в парламента.

Изненадващо на днешния съвет е било е решено и да има шкафчета в училищата за всички деца, защото раниците им са тежки.

Автомобилен транспорт

Симеон Славчев от Група 5: Без коли в центъра на София при мръсен въздух, помощи за ток, не за дърва

Енергийни помощи за ток и газ, а не на твърдо гориво, подмяна на отоплителните системи на гражданите – където е възможно газифициране и подмяна с отоплителни уреди, които да работят на ток […]

Uncategorized

Високоскоростен влак дерайлира в Анкара

Вискоскоростен влак катастрофира в Анкара. Загинали са най-малко четирима души, 43-има са ранени, съобщи губернаторът на Анкара Васип Шахин. Катастрофата е станала в 6,30 ч. местно време, когато скоростният влак потеглял от […]

Автомобилен транспорт

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел

Българските автомобилни превозвачи подготвят протест в Брюксел заради новия Пакет за мобилност, приет преди дни от министрите на транспорта от ЕС, обявиха вчера представители на автомобилния бранш след среща с […]