Троян бе домакин на национална конференция на НКЖИ

70 години от построяването на жп линията Ловеч – Троян бе отбелязана с конференция, състояла се в Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в Орешак.Конференцията премина под надслов „Железопътна инфраструктура – геополитика и регионални решения“, организиран от Националното сдружение – общество на инженерите по железен път (НСОИЖП), Националната компания „Железопътна инфраструктура“, Съюза на европейските асоциации на железопътните инженери, Българската асоциация на консултантските фирми по железопътно строителство. Домакин на събитието бе община Троян.

Форумът беше открит от инж. Иво Янакиев, председател на УС на НСОИЖП, от инж. Борис Бояджиев – представител на Община Троян и от д-р инж. Марио Гълъбов, вицепрезидент на UEEIV.

В годините железопътният транспорт безспорно е оказал влияние върху утвърждаването на общината като туристически център, спомага за икономическите връзки на града, изпълнява социална функция с облекченията при пътуване на някои социални групи.

Въздушен транспорт

Rolls-Royce влиза в битката на „летящите таксита“

Rolls-Royce работи по концепция за “летящо такси”, пълното производство по която твърди, че ще започне в началото на новото десетилетие, пише CNBC. Британският прозводител подсказа за новата си разработка в […]

Автомобилен транспорт

Размерът на тол-таксите – в зависимост от качеството на пътя

Платено ще е преминаването по 16 хил. км от републиканската пътна мрежа от 16 август догодина. Различни тарифи за различните класове пътища ще плащат шофьорите на камиони след въвеждането на […]