Удължиха срока за оферти за модернизацията на жп участъка София – Волуяк

Срокът за получаване на оферти за жп участък София – Волуяк е удължен до 30.07.2018 г., до 16.45 ч., съобщиха от ДП „НК Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Индикативният бюджет е 170,5 млн. лева.

Финансирането е осигурено от Механизма за свързване на Европа, със средства от който се финансират и ремонтите на жп отсечките София – Елин Пелин и Костенец – Септември.

Модернизацията на участъка включва проектирането и ремонта на трасето в района на Централна жп гара в София, междугарието от Централна гара до с. Волуяк, ремонт на коловозите и контактната мрежа, строителство на нова гара Обеля с 6 броя електрифицирани коловози и други съоръжения, както и изграждане на трети електрифициран коловоз от гара София до гара Волуяк.

Предвидено е и изграждането на нови перони в гарите Обеля и Волуяк и за спирките Надежда, Връбница и Обеля, строителство на пешеходни подлези и надлези и ремонт и изграждане на други съоръжения и инфраструктура.

Предвижда се продължителността на строителството да продължи 42 месеца след подписване на договор с изпълнителя.

Анализи

Инициативата „Един пояс, един път“ с положителен ефект върху китайската икономика в труден за Пекин момент

Приходите за китайския бизнес от сключени инженерни проекти в държавите от инициативата „Един пояс, един път“ (ЕПЕП) са се увеличили със 17.8 процента за първата половина на 2018 г., показват […]

Автомобилен транспорт

211 моста в страната плачат за ремонт

211 моста от републиканската ни пътна мрежа се нуждаят от ремонт, стана ясно по време на вчерашното правителствено заседание, което се проведе ден след като край италианския град Генуа рухна […]