DB Cargo България получи отличие за еко инициативи

DB Cargo България беше отличена за екологични инициативи, реализирани през 2017 г. Компанията спечели трето място в категория „Автоиндустрия” на конкурса „Най-зелените компании в България” на b2b Media.

Наградата се връчва за инициативата на DB Cargo България да премине към употреба на 100% енергия от възобновяеми източници за своите транспортни дейности с цел опазване на околната среда.

„DB Cargo България изпълнява цялостна стратегия за устойчиво развитие на българския железопътен транспорт. Част от нея са и нашите проекти за отговорно отношение към околната среда. Благодарим на b2b Media за отличието. Наградата ще бъде стимул за нас да реализираме още еко инициативи.” – заяви инженер Любомир Гарчев – изпълнителен директор на DB Cargo България.

През 2017 г. DB Cargo България получи от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги специално удостоверение за 100% употреба на енергия от възобновяеми източници, базирано на Гаранциите за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. В допълнение дружеството включи DB Cargo България в своя публичен регистър с компании, ползващи зелена енергия.

Сред останалите инициативи за опазване на околната среда на DB Cargo България са покриването на собствени открити вагони за вътрешни превози на територията на страната. Направлението се стреми и да намали специфичните емисии на CO2 с 20% между 2006 и 2020 г. Компанията инициира поредица от допълнителни инициативи и продължава да разширява своята гама от екологични продукти. Примери за това са продължаващото оптимизиране на капацитета на транспортните средства, модернизирането на оборудването и съоръженията във всички области и обучаването на локомотивните машинисти на енергоспестяващи техники за управление на влаковете.

Конкурсът „Най-зелените компании в България” на b2b Media отличава най-зелените компании, опериращи в България. Проучването е уникално за България, като отчита постигането на „зелени” цели и корпоративни стратегии. Конкурсът се провежда за осма поредна година и е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

 

За DB Cargo България

DB Cargo България извършва вътрешен и международен железопътен транспорт на товари от 2010 г., като разполага със собствен локомотивен и вагонен парк. DB Cargo България е собственост на Deutsche Bahn AG –най-големият жп превозвач в Европа.

Автомобилен транспорт

Защо катастрофиралият автобус от градския транспорт се е движил по АМ „Тракия“?

Тежките инциденти на пътя у нас продължават да бъдат тенденция. Последният беше на АМ „Тракия“ между ТИР и автобус от градския транспорт. Институциите поемат отговорност и разследват случая, но един […]

Въздушен транспорт

Мълния удари системата за зареждане на самолети на лондонското летище Стенстед

Десетки полети са отменени или задържани на лондонското летище Стенстед. Това стана заради повреда в системата за зареждане на самолети, която бе ударена от мълния, се казва в изявление на […]