Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да вземе между 3 000 и 450 000 лв.

Търговците могат да кандидатсват от 10:00 ч. днес до 17:00 ч. на 10 ноември 2020 г. Заявленията се подават изцяло по електронен път на адрес: https://eumis2020.government.bg в ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Сред условията за кандидатстване са фирмата да е микро, малко или средно предприятие, регистрирано съгласно Търговския закон. Кандидатите трябва да са лицензирани превозвачи, които да са отчели годишен спад от поне 20% в оборота за един от месеците в периода 1 февруари до мевсеца, предхождащ месец на кандидастване.

Припомняме, че мярката бе представена в началото на октомври. Тогава министърът на транспорта Росен Желязков и икономическият министър Лъчезар Борисов подписаха договор за предоставяне на средства в размер на 30 млн. лв. Финансовата помощ ще достигне до гилдията по линия на процедурата за „Подкрепа за малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерството на транспорта“. ,,Целта е средствата бързо да стигнат до всички предприятия, които са около 1 500. Очаквам, че не по-малко от 1000 ще се възползват през следващите от един до два месеца“, каза Желязков.

Повече детайли за мярката и необходими документи за кандидатстване вижте ТУК.

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]