„Автомагистрали“ ще преформатира инхаус договорите

Държавната компания „Автомагистрали“ ще преформатира по един или друг начин инхаус договорите за достроияването на магистрала „Хемус“, скоростния път Видин – Ботевград и укрепването на 84 свлачища. Това съобщи председателят на Управителния съвет на държавната фирма Десислава Христова пред бТВ.

Тя уточни, че се търсят правни механизми, чрез които сегашните доставчици на техника, материали и специфични дейности ще станат подизпълнители на „Автомагистрали“.

Това са поискали десетките строителни компании, защото по думите на Христова, на тях им трябвали референции, че са строили на магистрали, каквито сега няма да получат.

Целта е да излезем на светло, каза Десислава Христова. Тя не успя да обясни защо допреди 4 месеца предишното ръководство е можело да плаща по инхаус договорите, а сега се твърди, че това е незаконно.

Строителството на първите три лота на магистрала „Хемус“ до разклона за Плевен/Ловеч продължава, каза Христова. За останалите няма издадени разрешения за строеж, а за два участъка след Велико Търново има дори проблеми с трасето.

ЖП транспорт

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за следващия мандат. Българският министър участва в 15 -ата среща на […]

Автомобилен транспорт

Разширяване на глобалната автобусна мрежа на дълги разстояния: FlixMobility придобива Greyhound в САЩ

++ Компанията адресира благоприятна възможност от увеличеното търсене в САЩ за достъпна, устойчива, колективна мобилност  ++ Последният кръг на финансиране проправя път на FlixMobility да поведе световната революция за зелена […]

ЖП транспорт

БТПП организира бизнес делегация за изложението EURASIARAIL в края на ноември

Българската търговско-промишлена палата по предложение на Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникации и индустрия (RASTIA)  организира бизнес делегация за посещение на търговското изложение Евразия Рейл (Eurasia Rail). Изложението ще се […]