Алстом доставя крайградски влакове в Испания

Алстом ще достави на Ренфе флота от 152 влакове X’Trapolis на обща стойност над 1,4 милиарда евро за крайградски железопътни услуги. Договорът включва и поддръжката на 56 от влаковете за период от 15 години и доставката на части за флота, както и първоначалния запас от резервни части и тяхната инструментална част. През март испанският железопътен оператор обяви, че Алстом и Щадлер печелят договори за влак на обща стойност 2,445 милиарда евро.

Новите влакове с голям капацитет ще позволят на Renfe да превозва най-малко 20% повече пътници на час в най-претоварените жп центрове в страната, включително Мадрид и Барселона. Те ще бъдат дълги 100 метра и имат капацитет от над 900 пътници. Дизайнът на новите влакове X’Trapolis увеличава капацитета на пътниците благодарение на иновативната вътрешна конфигурация и гъвкавите пространства. Многобройни врати за достъп и големи разпределителни зали улесняват влизането и излизането на пътниците, което позволява намаляване на времето за спиране на станцията.

Влаковете предлагат универсална достъпност, Wi-Fi свързаност и обособени места за велосипеди и детски столетия. X’Trapolis също така увеличава максимално наличността и използването на линиите чрез по-ефективни тягови системи и най-новото поколение технологии за контрол на влаковете.

Влаковете X’Trapolis имат иновативен дизайн със смесен състав, с едноетажни и двуетажни автомобили, проектирани специално да посрещнат развиващите се нужди от мобилност на големите градски центрове.

Новите влакове, които ще бъдат доставени на испанския национален железопътен оператор, са устойчиви влакове, напълно развити в съответствие с критериите за екодизайн, от селекцията на суровините до теглителната система. Той предлага оптимална енергийна ефективност по време на работа и коефициент на рециклиране от над 98 процента в края на експлоатационния си живот.

Концепцията на този иновативен влак е резултат от две години интензивна работа на екип от над сто професионалисти от различни области на алстома на експертите и части от света. Екипът беше ръководен и координиран от инженерни и индустриализационни експерти от Santa Perpètua на Алстъм в близост до Барселона и Мадрид центровете за високи постижения. Влаковете ще бъдат произведени в Санта Перпетуа. фактът, че повече от 80% от нашите доставчици са местни испански компании, ни прави много горди. „Размерът и важността на този договор свидетелстват за доверието и доверието, които са били изградени в трайната връзка между Алстом и Ренфе“, каза Джан Лука Ербачи, президент на Алстом Европа.

Източник: railwaypro.com

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]

Автомобилен транспорт

По разпореждане на вицепремиера Христо Алексиев беше направена проверка на организацията на работа на ГКПП „Дунав мост 2“

По разпореждане на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев зам.-министър Николай Найденов направи проверка на организацията на работа на ГКПП „Дунав мост 2“. Причина за инспекцията е […]