Алстом навлиза в нова глава с интеграцията на Bombardier

Алстом отчита бърз напредък в интегрирането на Bombardier Transportation с принос за 2 месеца (февруари и март 2021) в съответствие с счетоводните методи На Алстом, френският производител обяви на 11 май, когато представи своите 2020/21 пълни резултати. Между 1 април 2020 г. и 31 март 2021 г. Alstom е заявело 9,1 милиарда евро поръчки, което е намаление от 14% в сравнение с 9,9 милиарда евро за същия период на миналата година. Вноската за „Bombardier Transportation“ възлиза на 664 млн. Това постоянно ниво на поръчки в контекста на Covid-19 е резултат от търговската дейност пълно възстановяване след по-мек първи семестър 2020/21.

Alstom бе награден с общо 1,4 милиарда евро, включително за поддръжка на 56 влака в Испания, в която се включват и 15 години свързана поддръжка в Испания. 200 двуетажни автомобили за Metra в САЩ за 650 милиона евро, 34 регионални влака в Долна Саксония, Германия, с асоциирана 30-годишна поддръжка за близо 760 милиона евро, както и първата поръчка от придобитото продуктово портфолио за Мумбай метро 4 и 4А. Той също така резервира системи на метрото в Тайпе и в Тулуза във Франция.На база група, книгата за фактуриране възлиза на 1.04. Натрупаната сума възлиза на 74,5 милиарда евро на 31 март 2021 г., което осигуряваше голяма видимост на бъдещите продажби.

През фискалната година 2020/21 общият размер на продажбите на Алстъм достигна 8,78 милиарда евро. На органична основа продажбите са с умерен спад с 4% по биологичен начин, главно в резултат на covid-19 първите заключвания на операциите в Q1. Като цяло операциите са се възстановили номинално през втората половина на годината. Двумесечната вноска за дейността на Bombardier Transportation е била в съответствие с предходните тримесечия на 1,12 милиарда евро.

През фискалната 2020/21 година продажбите на подвижния състав достигат 4,53 милиарда евро, спадайки с 1%. Сигнализацията достигна 1,56 милиарда евро, с 3% до 3%, с умерен спад поради промяна в инсталацията по време на Q1 съдържания, последвана от положителна еволюция в H2 2020/21. Продажбите на услуги са достигнали 1,74 милиарда евро и са нараснали с 2 % въпреки намаляването на влаковият трафик, особено през първото тримесечие. Продажбите на системите са достигнали 947 милиона евро, като намаляват с 32% с очакваното намаляване на рампата по проектите на Рияд, завършването на договор от Дубай, напълно търгуван договор в Панама.

Коригираният EBIT възлиза на 645 милиона евро, като се включва бившия принос на Bombardier Transportation и covid-19. Коригираният марж на EBIT е 7.3% на ниво група и достигна 8% на наследството на Алстом и 2.7% за Bombardier. Коригираната нетна печалба възлиза на 301 милиона eur, включително няколко еднократни позиции, отчасти свързани с придобиването на Bombardier Transportation.

„Отворихме нова глава в историята си през 2020/21 г., като финализирахме придобиването на Bombardier Transportation на 29 януари, като създадохме световен лидер в мобилността, ангажиран да отговори на нарастващата нужда от по-екологосъобразен транспорт в световен мащаб. С пълната интеграция на Bombardier Transportation, групата започва изцяло новата финансова година, фокусирана върху удовлетвореността на клиентите, изпълнението на проекта и върху възможностите за реализиране на възможностите от силния търговски импулс, подкрепен от световен натиск за устойчива мобилност“, каза Хенри Poupart-Lafarge, председател на Алстъм и главен изпълнителен директор.

През 2020/21 г. Alstom реализира своя план за развитие, като придобива стратегически компании. IBRE, компания, специализирана в разработването, производството и доставката на чугунени или стоманени спирачни дискове, е придобита през юни 2020 г., а през януари 2021 г. Групата придобива B &c Transit транзитно инженерно проектиране и строителна фирма, специализирана в областта на пътническия железопътен транспорт. През март 2021 г. Алстом разширява своята поддръжка в Бенелюкс с придобиването на холандската компания за услуги Шунтер,докато април придобива Flertex и завършва придобиването на Хелион Водород.

Източник: RailwayPro

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]