АПИ ограничава скоростта в участъка-убиец на магистрала „Тракия“ на 90 км/ч

Скоростта на магистрала „Тракия“ в участъка, където станаха две поредни катастрофи с тежки камиони, в първата от която загинаха 6 души е ограничена на 90 км/ч, сигнализираха читатели на Транспортал. Вече са монтирани знаците за ограничението, като все още са покрити с плат. По този начин от пътната агенция индиректно признаха вина за тежкия инцидент на километър 160, за който първоначално бе посочен за виновник загиналия водач на турския камион.

Само два дни по-късно на същото място се случи идентичен инцидент, който за щастие завърши само с материални щети. Вечерта популярност във Фейсбук получи видео от водач на камион, който снима как заради неподдържан път и неравност 20-тонната машина подскача при преминаване на мост в района на инцидента.

Това не е първият участък от магистралата, в който скоростта ще бъде намалена. Все още подобно ограничение съществува в участъка между Стара Загора и Чирпан, а оправданието на АПИ е, че няма достатъчно средства той да бъде ремонтиран. Според министъра на регионалното развитие Петя Аврамова за ремонт на ремонта на пътя в този участък са необходими 60 млн. лева само за едното платно. Изследване на Института по пътища и мостове оцени необходимите средства на 40 млн., като разликата от 20 млн. вероятно идва от практиката за отчисления към управляващите политици.

ЖП транспорт

Най-добрите гари в Европа

Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на пандемията и пътуването на по-къси разстояния е предпочитан пред авиационния, най-малкото поради наличието на повече площ. Consumer Choice Center публикува […]