АПИ ограничава скоростта в участъка-убиец на магистрала „Тракия“ на 90 км/ч

Скоростта на магистрала „Тракия“ в участъка, където станаха две поредни катастрофи с тежки камиони, в първата от която загинаха 6 души е ограничена на 90 км/ч, сигнализираха читатели на Транспортал. Вече са монтирани знаците за ограничението, като все още са покрити с плат. По този начин от пътната агенция индиректно признаха вина за тежкия инцидент на километър 160, за който първоначално бе посочен за виновник загиналия водач на турския камион.

Само два дни по-късно на същото място се случи идентичен инцидент, който за щастие завърши само с материални щети. Вечерта популярност във Фейсбук получи видео от водач на камион, който снима как заради неподдържан път и неравност 20-тонната машина подскача при преминаване на мост в района на инцидента.

Това не е първият участък от магистралата, в който скоростта ще бъде намалена. Все още подобно ограничение съществува в участъка между Стара Загора и Чирпан, а оправданието на АПИ е, че няма достатъчно средства той да бъде ремонтиран. Според министъра на регионалното развитие Петя Аврамова за ремонт на ремонта на пътя в този участък са необходими 60 млн. лева само за едното платно. Изследване на Института по пътища и мостове оцени необходимите средства на 40 млн., като разликата от 20 млн. вероятно идва от практиката за отчисления към управляващите политици.

ЖП транспорт

Русия пуска автономни влакове през септември

Российские железные дороги (РЖД) ще пусне в движение по редовно разписание първите автономни пътнически влакове (GoA3) през септември тази година. В региона на Москва държавната компания РЖД в момента тества два […]