Багер причини инцидент при гара Синдел-разпределителна

В 11.05 ч., днес (05.08.2020 г.), багер, извършващ ремонтни дейности в района на гара Синдел-разпределителна по проект „Преустройство на коловозното и стрелковото развитие на гара Синдел-разпределителна“, част от обект „Удвояване и електрификация на железопътната линия Карнобат – Синдел.“,  причини инцидент с пътнически влак, пътуващ по направление Варна – София.

При извършване на строителните работи, багерът е нарушил габарита, което е довело до удара с пътническата композиция. Вследствие на него е повдигнат първият вагон с първата талига.

Няма пострадали пътници.

Преустановено е движението на влаковете през гара Синдел-разпределителна. Създадена е организация за превоза на пътниците от засегнатите влакове с автобуси.

Назначена е комисия за изясняване на случая.

След приключване на следствените дейности, ще се пристъпи към възстановяване на железния път, а впоследствие и движението на влаковете.

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]