БДЖ: НКЖИ отлага възстановяването на движението между гарите Карлово и Антон

С решение от днес ДП НКЖИ отлага преминаването на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон до 8-ми септември, въпреки вече обявеното възстановяване на движението от 2-ри септември. Поради необходимост от извършване на довършителни дейности от инфраструктурния железопътен оператор ДП НКЖИ по ремонта на жп тунел „Козница” се налага отлагане на обявеното възстановяване на движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон с още няколко дни, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Движението на нощните бързи влакове, които пътуват през Подбалканската железопътна линия по маршрута София-Варна-София, ще бъде възстановено през гара Пловдив до приключване на извършваните от ДП НКЖИ довършителните ремонтни дейности. Спалните вагони, които се движат към композициите на тези влакове по направление София-Добрич-София и София-Варна-София, ще продължават да пътуват към състава на нощните бързи влакове по маршрута София-Варна-София през гара Горна Оряховица.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще продължават да се движат по маршрут София-Антон-София и Бургас-Карлово-Бургас. За пътниците от тези влакове, изпълнителят на ремонта – ДП НКЖИ, осигурява превоз с автобуси в участъка на извършваните ремонти между гарите Карлово и Антон. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София са осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Запазват се и въведените промени в разписанията на влаковете, които преминават в този участък.

Забавянето на доставка на контактен проводник и съоръжения за контактната мрежа в тунел Козница е причина за отлагането на пускането му в експлоатация. Ремонтните дейности и доставката на части за тях бяха силно затруднени от ограниченията, въведени във връзка с противоепидемичните мерки в цяла Европа, коментираха от НКЖИ пред Транспортал.

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]