БДЖ пусна на е-търг парцел от 414 кв. м до почивната си станция в Приморско

Началната цена е 104 314 лв. без ДДС, вече има поне един кандидат

БДЖ също се възползва от действащата от около година и половина електронна платформа за разпродажба на публични имоти. В случая „Холдинг Български Държавни Железници“ се опитва да пласира парцел в Приморско с площ 414 кв. м. Той се намира на ул. „Трети март“, а земята е със статут „средно застрояване (от 10 до 15 м)“, показва справка в Кадастъра.

В непосредствена близост има почивна станция на БДЖ. Наоколо се виждат сгради, някои от които вероятно се ползват като семейни хотели, показва виртуална разходка с Google/maps.

Мястото е по-скоро неапетитно. „Глухо“ е, няма лице към море, коментира пред „Флагман“ жител на Приморско, запознат с района. На няколкостотин метра е южният плаж на града. За да се стигне до него, се минава над река Дяволска.

Според правилата на е-платформата, трябва да се проведе търг. Обявената първоначална цена е 104 314 лв. без ДДС. Ако добавим и данъка, това прави малко над 300 лв. на квадрат.

Стъпката за наддаване е 1050 лв.

Обявата е пусната на 23 февруари. Крайната дата за подаване на документи за участие е 16 март. Има и обявена дата на търга – 19 март от 10 ч. Това означава, че вече има поне един кандидат за закупуване на терена.

Нужният депозит за участие е 10% – 10 431 лв. (без ДДС).

Източник: https://infoteka.bg/bdzh-pusna-e-targ-parcel-ot-414-kv-m-do-pochivnata-si-stanciya-v-primorsko/

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]