БДЖ съкращава поделението си във Фериботен комплекс – Варна

Ръководството на БДЖ е взело решение да съкрати звеното си, което оперира на територията на Фериботен комплекс – Варна. По този начин компанията, чиято собственост допреди години бе цялото мегасъоръжение вече няма да извършва дейност на него.

Освен поделението на „БДЖ – Tоварни превози“ се съкращава и депото, което организационно бе подчинено на локомотивното депо в Русе, а се предвижда персоналът на двете поделения да бъде съкратен.

На заседанието на съвета на директорите на компанията е било взето решение да се продадат всички материални активи, намиращи се на територията на комплекса.

След дългогодишни перипетии собствеността на Фериботния комплекс бе прехвърляна между редица държавни предприятия, като в момента собственик е ДП „Пристанищна инфраструктура“. През лятото бе извършен предконцесионен анализ и се очаква за съоръжението да бъде обявен конкурс за концесия.

Очаквайте коментари на специалисти по темата.

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]