Бившият транспортен министър Петър Мутафчиев: Открихме самолетна линия София-Скопие още през 2007 г.

Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше един от най-активните членове на кабинета в периода 2006-2009 г. за откриване на самолетна линия София-Скопие и събитието се състоя през декември 2007 г.

Това припомниха бивши народни представители от БСП по повод намерението на новите политици от “Продължаваме промяната” да прережат лентата на директни полети до столицата на РС Македония.

“През 2007 г. пуснахме директни линии до Скопие, Хърватска и Белград, а в известен период имаше и линия София-Скопие-Загреб”, заяви пред “Труд” Петър Мутафчиев. Той посочи, че полетите са били прекратени през 2009 г. от превозвача.

“Надявам се в тази сложна епидемична обстановка правителството да успее да намери превозвач, който да се ангажира с поддържане на линията”, каза още Петър Мутафчиев.

Както е известно, една от амбициите на премиера Кирил Петков и транспортния министър Николай Събев, е точно да бъде открита самолетна линия София-Скопие.

“Не разбирам защо трябва да летя през Виена, за да отида в Скопие. Би трябвало да имаме полети София-Скопие. Не разбирам и защо нямаме жп връзка София-Скопие”, каза наскоро пред Блумбърг министър-председателят.

Автомобилен транспорт

Блокади и протести на превозвачите в страната (ОБЗОР)

Протести на превозвачите блокираха движението в големите градове в страната. Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и […]

Автомобилен транспорт

„Спаси София“ за протеста на градския транспорт: Къде бяхте 15 години и защо не протестирахте срещу системната разруха в тази сфера

Уважаеми служители на общинските транспортни дружества, “Спаси София” защитава всяко независимо участие на гражданите във функционирането на институциите като коректив на порочни и корупционни практики. Ние винаги сме ценили вашата […]

Автомобилен транспорт

Събев към шофьорите: Драги колеги, вие сте използвани, за да падне правителството

Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне –  така транспортният министър Николай Събев се обърна към българските превозвачи, най-вече към шофьорите във […]