Бившият транспортен министър Петър Мутафчиев: Открихме самолетна линия София-Скопие още през 2007 г.

Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше един от най-активните членове на кабинета в периода 2006-2009 г. за откриване на самолетна линия София-Скопие и събитието се състоя през декември 2007 г.

Това припомниха бивши народни представители от БСП по повод намерението на новите политици от “Продължаваме промяната” да прережат лентата на директни полети до столицата на РС Македония.

“През 2007 г. пуснахме директни линии до Скопие, Хърватска и Белград, а в известен период имаше и линия София-Скопие-Загреб”, заяви пред “Труд” Петър Мутафчиев. Той посочи, че полетите са били прекратени през 2009 г. от превозвача.

“Надявам се в тази сложна епидемична обстановка правителството да успее да намери превозвач, който да се ангажира с поддържане на линията”, каза още Петър Мутафчиев.

Както е известно, една от амбициите на премиера Кирил Петков и транспортния министър Николай Събев, е точно да бъде открита самолетна линия София-Скопие.

“Не разбирам защо трябва да летя през Виена, за да отида в Скопие. Би трябвало да имаме полети София-Скопие. Не разбирам и защо нямаме жп връзка София-Скопие”, каза наскоро пред Блумбърг министър-председателят.

Автомобилен транспорт

Полски електроавтобус мина по линията Пловдив – Асеновград

Демонстрация по извънградската линия Пловдив – Асеновград и обратно направи полски електробус, отличен със специален плакет за изключителен иновативен продукт от Международния технически панаир. Без да зарежда допълнително батериите си, […]

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев: С публично-частно партньорство можем да довършим магистралите за 7 години

Всички такси за пътищата трябва пропорционално да бъдат съпоставени с таксите за ЖП, интермодален и друг транспорт, за да има единна тарифна политика, и трябва да се провери дали винетната […]

ЖП транспорт

Асен Василев: Ник Събев няма да е предложение за транспортен министър, ако ние сме в управлението

Ник Събев няма да е предложение за транспортен министър, ако ние сме в управлението, обяви Асен Василев по време на среща на „Продължаваме промяната“ с представители на транспортния бизнес. „При […]