БСП: АПИ се подиграва с българските граждани

АПИ се опитва да прикрие случая с проверка в независима европейска лобаротория на българските пътища и магистрали и открито се подиграва с българските избиратели. Това заяви евродепутатът от БСП Елена Йончева на пресконференция в централата на партията. Тя обясни, че и досега Пътната агенция отказва да даде разрешение за взимане на вертикални проби на ядки на българските магистрали и пътища и тяхното предоставяне в независима европейска лаборатория. Става дума за пътища, които са строени и ремонтирани през последните пет години.

Вместо разрешение да бъдат взети подобни проби, АПИ ни запознава с проектите на тези точки, но те са необходими едва след като имаме резултати от тях, т.е. след като имаме разрешение за взимане на проби. В противен случай те са безполезни, уточни евродепутатът от левицата. Нямаме съмнение, че по документи пътищата ни, които са строени последните пет години, са в перфектно състояние, както и пътят до Своге, добави още Йончева. Социалистите обаче настояват за лабораторни изследвания, които трябва да покажат дебелината, количеството от материал, отделните пластове на пътната настилка, използването на неподходящи материали и нивото на сцепление.

АПИ изиска от нас да предоставим нашите експерти. Няма закон, който да предвижда това. Ние сме наясно, че давайки им имената на нашите експерти, те ще бъдат подложени на цялата машина за сплашване, с която разполага ГЕРБ. Ще сезираме европейските институции за начина, по който се укрива информация от българския данъкоплатец и българския избирател и от българските народни представители, обеща още Йончева. Евродепутатът от левицата заяви пред медиите, че през следващата седмица ще им бъде предоставена цялата кореспонденция между БСП и АПИ.

Призовавам регионалния министър и председателя на УС на АПИ незабавно да кажат – разрешават или не независима европейска екпертиза на пътищата, добави зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

За осем месеца се смениха трима управители на Агенция „Пътна инфраструктура“. Стоят и се крият, защото ги е страх и знаят истината. Ако не ги е страх, ако са сигурни в качеството на българските пътища, моля, още в рамките на тази седмица, да дадат необходимото разрешeние, заяви Свиленски. Той беше категоричен, че след получаването му в рамките на двадесет и четири часа БСП ще им предостави независимата европейска лаборатория. Всичко, което са поискали – план за организация за движението, всичко е готово и подготвено. Въпросът е за едно разрешение. Истината не е в интерес на БСП, а на българските граждани и на европейските, с чиито средства са построени тези пътища, каза още Свиленски.

Той запозна подробно медиите с хронологията от цялата кореспонденция между левицата и АПИ за последните осем месеца.

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]