БСП вика Аврамова да обясни за липсващи винетки по границите

Георги Свиленски

БСП вика регионалния министър Петя Аврамова в парламента заради хаоса с винетките по границите. Георги Свиленски излезе на трибуната и информира, че на границите ни е спряна продажбата на дългосрочни винетки. Продавали се само дневни и седмични. Превозвачите не знаят какво да правят, изтъкна социалистът.

Малко по-късно и Димитър Данчев от левицата скочи и поиска регионалният министър да дойде в парламенга и да обясни казуса с винетките. „Защо ви е страх министърът да дойде и да обясни?“, попита той управляващите.

Парламентарният шеф Цвета Караянчева отговори, че е уведомила ръководството на МРРБ. Служебни ангажименти обаче провалят изслушването.

Припомняме, това е поредният проблем с продажбата на електронни винетки от началото на годината.

От 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба на електронни винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца ТОЛ управление.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба на е-стикери. Системата не работеше, а на граничните пунктове дори нямаше монтирани терминали.

По тази причина Премиерът Борисов даде срок до 15 дни всички проблеми да бъдат решени, въпреки че още на 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едва в края на месеца.

news.bg

ЖП транспорт

Най-добрите гари в Европа

Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на пандемията и пътуването на по-къси разстояния е предпочитан пред авиационния, най-малкото поради наличието на повече площ. Consumer Choice Center публикува […]