БСП обвини в корупционни схеми зам.-министъра на транспорта

От БСП обвиниха в корупционни практики зам.-министъра на транспорта Ангел Попов и нападнаха премиера Бойко Борисов, че борбата с корупцията не е ефективна.

Георги Свиленски от левицата обяви, че в периода 2012-2014 г. Ангел Попов е събирал пари от свои колеги с цел да им уреди разрешителни за превоз на товари в качеството си на председател на браншова организация.

„Преди 6 месеца колегите от Националното сдружение на българските превозвачи сезират министър-председателя. Цялата ситуация как е събирал парите, от чие име ги е събирал, е написано в сигнал до премиера“, обясни Свиленски.

Той допълни, че освен този сигнал, има и декларация от човек, който е застанал с името си и е заявил, че е дал пари на Ангел Попов да му уреди разрешителното.

„Шест месеца след този сигнал Ангел Попов продължава да бъде зам.- министър на транспорта“, заключи Свиленски и допълни, че по този начин не може да се води борба с корупцията.

„Министър-председателят сезирал ли е българската прокуратура? Защото ако не е, ние като народни представители сме длъжни да го направим“, завърши червеният депутат.

Dnes.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]