БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки.

Проведе се среща между председателя на УС на БТПП Цветан Симеонов, Председателя на УС на Клъстер „Зелен транспорт“ (КЗТ) проф. Симеон Ананиев и Председателя на Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) д-р Людмил Иванов.

Обсъдени бяха възможностите за развитие в сферата на железопътния транспорт от страна на БТПП, както и работа по бъдещи съвместни проекти.

На срещата бе очертан план за работа, в който се включва подкрепа от страна на БТПП в изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни връзки между София и Бургас/Варна.

Обсъдени бяха различни зелени алтернативи за железопътния сектор от към инфраструктура, подвижен състав и ускоряване процесите на цифровизация в бранша.

Повече на сайта на Клъстер Зелен Транспорт https://gtcluster.eu

И двете организации са членове на БТПП.

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]