Буферните паркинги в София работят безплатно днес

Покачване на фините прахови частици във въздуха над София се очаква днес. Столична община обяви, че заради прекомерното замърсяване, отваря безплатно буферните паркинги към метрото.

Местната власт призовава гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво – да преминат на алтернативно отопление.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. „Цариградско шосе“, бул. „Черни връх“, бул. „Ломско шосе“, на бул. „Александър Малинов“ и на бул. „Драган Цанков“.

Прогнозата за петък е две от официалните станции в София – „Павлово“ и „Хиподрума“, да регистрират замърсяване над 150 мкрограма на куб. метър при среднодневна норма от 50 микрограма. Прогнозата за станциите в „Дружба“ и „Надежда“ са замърсяването да е до 10 микрограма на куб. метър. За станцията в „Младост“ липсва информация.

ЖП транспорт

АКТИВНА ИСТОРИЧЕСКА КАРТА Железопътни линии 1860-1974 г.

Защо направихме карта за ЖП линиите? Защото железопътните линии са първата стратегическа инфраструктура по българските земи. В годините преди и след Освобождението ЖП инфраструктурата има основна роля за усвояване на […]

Автомобилен транспорт

Товарните превози намаляват с 9.3 на сто през първото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) през първото тримесечие на 2020 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2019 г. превозените товари и извършената работа от товарния сухопътен […]