Буферните паркинги в София работят безплатно днес

Покачване на фините прахови частици във въздуха над София се очаква днес. Столична община обяви, че заради прекомерното замърсяване, отваря безплатно буферните паркинги към метрото.

Местната власт призовава гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво – да преминат на алтернативно отопление.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. „Цариградско шосе“, бул. „Черни връх“, бул. „Ломско шосе“, на бул. „Александър Малинов“ и на бул. „Драган Цанков“.

Прогнозата за петък е две от официалните станции в София – „Павлово“ и „Хиподрума“, да регистрират замърсяване над 150 мкрограма на куб. метър при среднодневна норма от 50 микрограма. Прогнозата за станциите в „Дружба“ и „Надежда“ са замърсяването да е до 10 микрограма на куб. метър. За станцията в „Младост“ липсва информация.

ЖП транспорт

50,6 милиона пътувания в Китай в навечерието на Лунната нова година

Китайското Министерство на транспорта съобщи, че на 24 януари, навечерието на Лунната нова година, по китайските железници, магистрали, водни пътища и гражданска авиация са извършени общо 50,604 милиона пътувания, което […]

Автомобилен транспорт

Комисията по транспорт в ЕП поряза българските превозвачи

Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент одобри във вторник споразумение между преговарящите от ЕП и Финландското председателство за реформата в сектора на автомобилния транспорт. Изменените правила за командированите […]