Високоскоростен влак дерайлира в Анкара

Вискоскоростен влак катастрофира в Анкара. Загинали са най-малко четирима души, 43-има са ранени, съобщи губернаторът на Анкара Васип Шахин.

Катастрофата е станала в 6,30 ч. местно време, когато скоростният влак потеглял от столицата Анкара към централната провинция Коня. Влакът се е сблъскал с локомотив, извършващ инспекция на релситек, след което се е ударил в колони на надлез. 

„Хабертюрк“ съобщава, че в резултат на дерайлирането на вагони има много пострадали. На мястото на инцидента са пристигнали много линейки.

Видео кадри показват служители на спасителните служби на мястото на произшествието, където вагони са затиснати от паднали метални отломки от надлез.

Влакът се е движел между столицата Анкара и централния турски окръг Коня. Днешната катастрофа става само 5 месеца след друг тежък инцидент с влак в Турция, при който загинаха 10 души.

Анализи

Какво означава предстоящата либерализация на жп транспорта за новата програма на БДЖ

Новото ръководство на БДЖ представи приоритетите в новата икономическа програма на холдинга. Една от новините е свързана с недостига на железопътни вагони, който компанията изпитва, а решението на управата й е да […]