Влакове возят пощенските пратки от Китай за Европа

Превозите се организират от руската компания ОТЛК ЕРА. Основните градове в Китай, от които тръгват контейнерите с пощаса Чунцин, Иу, Чженчжоу и Дунгуан. По пътя за Европа влаковете минават през Казахстан, Русия и БеларусСредното транзитно време, за което се преодолява разстоянието от китайската граница до границата на ЕС е 5 дни.

След като отменените, заради коронавируса, самолетни полети доведоха до дефицит на капацитет във въздушното карго, пощенските оператори се принудиха да се обърнат към жп транспорта. Така те успяха да осигурят едно относително бързо време за доставка на пощенските пратки от Китай за Европа.
Пощенските пратки се превърнаха в нов източник на растеж за жп трафика на ОТЛК ЕРА. „Изпратихме редица предложения до Всемирния пощенски съюз за намаляване на документите по време на транспортирането на пощата с влак, твърди Алексей Гром, генерален директор на ОТЛК ЕРА. – Очакваме положителни отзиви от тях и нови заявки за транспорт.

Източник: Списание Логистика

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]