Влакът Пловдив–Одрин издържа само два курса

След само два курса през уикенда от Пловдив до Одрин и обратно влакът на БДЖ е спрян. При проверка в сайта на БДЖ липсва разписанието за курсовете на влака, както и възможност за закупуване на билети. Според информация на дружеството той е спрян временно, но не става ясно кога точно ще бъдат пуснати курсовете.

На 1 юни в 8.40 ч. стартира първият курс на влака от Пловдив за Одрин. Композицията пътува до Турция и обратно с два вагона със 140 места. Двупосочният редовен билет струваше 28.50 лв. 

Линията трябваше да стартира от 24 май, но заради административни затруднения бе отложена за 1 юни. Предвиждаше се на българска територия влакът да спира и в други по-големи градове като Свиленград и Димитровград.

В първия ден от пускането до Одрин са се възползвали 41 пътници, а във втория – 27.

Според становище на държавното дружество в момента се изготвят варианти влакът за Одрин да тръгва от София. В официалната позиция на БДЖ е упоменато, че влакът е пътувал от Пловдив тестово.

„Туристическият влак ще продължи да пътува, след като се преразгледат и осъществят всички съгласувателни процедури със съответните институции в най-кратък срок. Всички клиенти на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, които са закупили предварително билети за пътуване от Пловдив до Одрин за предстоящите почивни дни (8-ми и 9-ти юни), могат да възстановят сумата си от съответните международни бюра и билетните каси, от които са закупени“, пише още в становището.

източник: https://www.economic.bg/

Автомобилен транспорт

Георги Свиленски, БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“

Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде репортер на […]

Воден транспорт

Изключиха българския морски флаг от всички списъци на Парижкия меморандум

България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци на Парижки меморандум – организация на всички европейски и част от световните морски страни, касаеща пристанищния контрол на корабите. […]

Автомобилен транспорт

Тишината на милиардите: Какво не ни казват за винетките и тол системата?

Година след започването на дългоочакваното изграждане на българската тол система, Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ) поетапно отстъпва пред натиска на корпоративните интереси на австрийска група от фирми, водени от Капш Трафик […]