Влакът Пловдив–Одрин издържа само два курса

След само два курса през уикенда от Пловдив до Одрин и обратно влакът на БДЖ е спрян. При проверка в сайта на БДЖ липсва разписанието за курсовете на влака, както и възможност за закупуване на билети. Според информация на дружеството той е спрян временно, но не става ясно кога точно ще бъдат пуснати курсовете.

На 1 юни в 8.40 ч. стартира първият курс на влака от Пловдив за Одрин. Композицията пътува до Турция и обратно с два вагона със 140 места. Двупосочният редовен билет струваше 28.50 лв. 

Линията трябваше да стартира от 24 май, но заради административни затруднения бе отложена за 1 юни. Предвиждаше се на българска територия влакът да спира и в други по-големи градове като Свиленград и Димитровград.

В първия ден от пускането до Одрин са се възползвали 41 пътници, а във втория – 27.

Според становище на държавното дружество в момента се изготвят варианти влакът за Одрин да тръгва от София. В официалната позиция на БДЖ е упоменато, че влакът е пътувал от Пловдив тестово.

„Туристическият влак ще продължи да пътува, след като се преразгледат и осъществят всички съгласувателни процедури със съответните институции в най-кратък срок. Всички клиенти на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, които са закупили предварително билети за пътуване от Пловдив до Одрин за предстоящите почивни дни (8-ми и 9-ти юни), могат да възстановят сумата си от съответните международни бюра и билетните каси, от които са закупени“, пише още в становището.

източник: https://www.economic.bg/

Автомобилен транспорт

Развитие на инфраструктурните проекти в Турция

Министерството на транспорта и инфраструктурата в Турция, завърши много мега проекти, през последните години и продължава да работи усилено за текущите такива. Между тях са моста Османгази, моста Явуз Султан […]

Въздушен транспорт

Национален борд ще разследва катастрофи с влакове и самолети

Национален борд ще разследва катастрофите със самолети, влакове и кораби. Мярката идва, след като през последните месеци се случиха няколко инцидента с летателни апарати, при които имаше и жертви. Бордът […]

ЖП транспорт

Хаoс във влака на премиера

По правилата установени от редица европейски директиви транспонирани в българското законодателство ясно личи какво може и какво не може да се случва при движението на влаковите композиции. От видеото публикувано […]