Влак удари лека кола на жп прелез, има загинал

Един човек е загинал, а четирима са ранени при катастрофа между лек автомобил и влак край сливенското село Жельо войвода.

Инцидентът е станал вчера около 20 часа. Влакът е блъснал лекия автомобил на жп прелеза край селото. Машинистът на влака вижда, че колата се опитва да премине въпреки спуснатите бариери. Той дал звуков сигнал, но шофьорът на колата проявява инициатива в резултат на което бива ударен странично.

„Шофьорът е бързал, мина пред влака… трябваше му секунда още и щеше да извади късмет”, коментират очевидци.

В колата са пътували петима души, един от тях е загинал на място, а останалите са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Временно движението по път III-5305 Желю Войвода – Калояново на жп прелеза при с. Желю Войвода беше ограничено. Към 21:30 ч. то вече беше възобновено.

От БДЖ информират, че бързият влак № 3601 с направление София-Бургас, пристигащ в гара Бургас в 22:05ч. престоява в гара Сливен поради технически причини.

ЖП транспорт

50,6 милиона пътувания в Китай в навечерието на Лунната нова година

Китайското Министерство на транспорта съобщи, че на 24 януари, навечерието на Лунната нова година, по китайските железници, магистрали, водни пътища и гражданска авиация са извършени общо 50,604 милиона пътувания, което […]

Автомобилен транспорт

Комисията по транспорт в ЕП поряза българските превозвачи

Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент одобри във вторник споразумение между преговарящите от ЕП и Финландското председателство за реформата в сектора на автомобилния транспорт. Изменените правила за командированите […]