Влак удари лека кола на жп прелез, има загинал

Един човек е загинал, а четирима са ранени при катастрофа между лек автомобил и влак край сливенското село Жельо войвода.

Инцидентът е станал вчера около 20 часа. Влакът е блъснал лекия автомобил на жп прелеза край селото. Машинистът на влака вижда, че колата се опитва да премине въпреки спуснатите бариери. Той дал звуков сигнал, но шофьорът на колата проявява инициатива в резултат на което бива ударен странично.

„Шофьорът е бързал, мина пред влака… трябваше му секунда още и щеше да извади късмет”, коментират очевидци.

В колата са пътували петима души, един от тях е загинал на място, а останалите са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Временно движението по път III-5305 Желю Войвода – Калояново на жп прелеза при с. Желю Войвода беше ограничено. Към 21:30 ч. то вече беше възобновено.

От БДЖ информират, че бързият влак № 3601 с направление София-Бургас, пристигащ в гара Бургас в 22:05ч. престоява в гара Сливен поради технически причини.

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]