Влак удари лека кола на жп прелез, има загинал

Един човек е загинал, а четирима са ранени при катастрофа между лек автомобил и влак край сливенското село Жельо войвода.

Инцидентът е станал вчера около 20 часа. Влакът е блъснал лекия автомобил на жп прелеза край селото. Машинистът на влака вижда, че колата се опитва да премине въпреки спуснатите бариери. Той дал звуков сигнал, но шофьорът на колата проявява инициатива в резултат на което бива ударен странично.

„Шофьорът е бързал, мина пред влака… трябваше му секунда още и щеше да извади късмет”, коментират очевидци.

В колата са пътували петима души, един от тях е загинал на място, а останалите са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Временно движението по път III-5305 Желю Войвода – Калояново на жп прелеза при с. Желю Войвода беше ограничено. Към 21:30 ч. то вече беше възобновено.

От БДЖ информират, че бързият влак № 3601 с направление София-Бургас, пристигащ в гара Бургас в 22:05ч. престоява в гара Сливен поради технически причини.

Автомобилен транспорт

Товарните превози намаляват с 9.3 на сто през първото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) през първото тримесечие на 2020 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2019 г. превозените товари и извършената работа от товарния сухопътен […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Поддържаме ниски такси, договаряме нови влакови трасета

Въпреки че глобалната здравна и икономическа криза доведе до намаление на превозваните товари по въздух и море, железопътният транспорт остава устойчив, като регистрира ръст. Мнозина експерти и мениджъри го посочват […]