В Македония тестваха новата жп отсечка Битоля – Кременица

След няколко десетилетия очакване пътнически влак по маршрута Битоля-Кременица и обратно тества реконструираната и построена през миналия период железопътна линия. Пътническият влак тръгна от жп гарата в Битоля в 10:30 до Кременица.

Железопътните тестове бяха извършени от фирма „Щрабаг“ с нейни сътрудници и подизпълнители за строителните работи по изграждането на железопътната линия от Битоля до граничния пункт.

жп гара Жабени

Първата спирка бе в Жабени. Там по радиоуредбата бе обявено в кога тръгва влакът от Битоля и кога се насочва към гръцката граница.

Вчера „ЩРАБАГ АГ“ обяви чрез изявление, че дъщерното дружество „ЩРАБАГ Скопие“ и „ИСКРА ДД“ като изпълнител и подизпълнител на строителните работи по изграждането на железопътната линия Битола-Кременица, че днес от 10:00 до 13:00 часа ще се извърши изпитване на железопътната линия с пътнически влак.

Железопътната линия е с дължина 17 км, монтирани са 9 моста, 38 прохода, 30 прелеза, има нова гарова сграда и нова сигнализация. Стойността на инвестицията е 17,1 милиона евро.

Автомобилен транспорт

Виа Карпатия или как се защитава национален интерес

Пред няколко дни публикувахме информация за официалната подкрепа, която коридорът „Виа Карпатия“ получи от всички страни, през които той преминава, включително и България. Особеното при него е, че той свързва […]

Автомобилен транспорт

Бизнесът със стари коли рухна

Много от търговците на употребявани автомобили са пред фалит, след като от началото на годината бизнесът с вноса на стари коли още повече зацикли. С 9,2 процента са намалели регистрациите в […]