В Македония тестваха новата жп отсечка Битоля – Кременица

След няколко десетилетия очакване пътнически влак по маршрута Битоля-Кременица и обратно тества реконструираната и построена през миналия период железопътна линия. Пътническият влак тръгна от жп гарата в Битоля в 10:30 до Кременица.

Железопътните тестове бяха извършени от фирма „Щрабаг“ с нейни сътрудници и подизпълнители за строителните работи по изграждането на железопътната линия от Битоля до граничния пункт.

жп гара Жабени

Първата спирка бе в Жабени. Там по радиоуредбата бе обявено в кога тръгва влакът от Битоля и кога се насочва към гръцката граница.

Вчера „ЩРАБАГ АГ“ обяви чрез изявление, че дъщерното дружество „ЩРАБАГ Скопие“ и „ИСКРА ДД“ като изпълнител и подизпълнител на строителните работи по изграждането на железопътната линия Битола-Кременица, че днес от 10:00 до 13:00 часа ще се извърши изпитване на железопътната линия с пътнически влак.

Железопътната линия е с дължина 17 км, монтирани са 9 моста, 38 прохода, 30 прелеза, има нова гарова сграда и нова сигнализация. Стойността на инвестицията е 17,1 милиона евро.

Автомобилен транспорт

Развитие на инфраструктурните проекти в Турция

Министерството на транспорта и инфраструктурата в Турция, завърши много мега проекти, през последните години и продължава да работи усилено за текущите такива. Между тях са моста Османгази, моста Явуз Султан […]

Въздушен транспорт

Национален борд ще разследва катастрофи с влакове и самолети

Национален борд ще разследва катастрофите със самолети, влакове и кораби. Мярката идва, след като през последните месеци се случиха няколко инцидента с летателни апарати, при които имаше и жертви. Бордът […]

ЖП транспорт

Хаoс във влака на премиера

По правилата установени от редица европейски директиви транспонирани в българското законодателство ясно личи какво може и какво не може да се случва при движението на влаковите композиции. От видеото публикувано […]