В Македония тестваха новата жп отсечка Битоля – Кременица

След няколко десетилетия очакване пътнически влак по маршрута Битоля-Кременица и обратно тества реконструираната и построена през миналия период железопътна линия. Пътническият влак тръгна от жп гарата в Битоля в 10:30 до Кременица.

Железопътните тестове бяха извършени от фирма „Щрабаг“ с нейни сътрудници и подизпълнители за строителните работи по изграждането на железопътната линия от Битоля до граничния пункт.

жп гара Жабени

Първата спирка бе в Жабени. Там по радиоуредбата бе обявено в кога тръгва влакът от Битоля и кога се насочва към гръцката граница.

Вчера „ЩРАБАГ АГ“ обяви чрез изявление, че дъщерното дружество „ЩРАБАГ Скопие“ и „ИСКРА ДД“ като изпълнител и подизпълнител на строителните работи по изграждането на железопътната линия Битола-Кременица, че днес от 10:00 до 13:00 часа ще се извърши изпитване на железопътната линия с пътнически влак.

Железопътната линия е с дължина 17 км, монтирани са 9 моста, 38 прохода, 30 прелеза, има нова гарова сграда и нова сигнализация. Стойността на инвестицията е 17,1 милиона евро.

ЖП транспорт

Бъдещето на товарния транспорт: от интермодалност към синхромодалност

Tочно като пътнически транспорт, секторът на товарния транспорт е по средата на пълна промяна. Предизвикателствата и желанията за промяна са големи, тъй като опасенията относно изменението на климата, качеството на […]

Автомобилен транспорт

Иван Петков, общински съветник от БСП – гр. Пловдив: Бъдещето на пловдивския градски транспорт е в електрическите автобуси

Господин Петков, накъде трябва да се развива транспортът в Пловдив след местните избори? Най-важната задача пред новия кмет ще бъде изградената транспортна система да заработи. Трябва да могат да се […]