Два вагона изцяло изгоряха след пожар във влак по линията София-Варна след Каспичан

Пожар е възникнал във влак 2613, пътуващ по линията София – Варна, след като влакът е напуснал гара Каспичан, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

От там допълниха, че няма данни за пострадали пътници, като пътуващите са изведени от композицията. Леко пострадал е единият машинист, който е с травма на ръката.

На мястото на горящия влак – между Каспчина и село Могила са три екипа на пожарната от Шумен и два от Нови пазар. Установено е, че изцяло са изгорели два от вагоните.

Сигнал за пожара е. постъпил в шуменската пожарна в 19:42 часа.

На сайта на БДЖ е посочено само, че бърз влак №2613 (София 13:15 – Варна 20:55) престоява в гара Каспичан поради повреда на вагон от състава на влак. По-късно излезе следното съобщение: „Днес, 3-ти ноември, около 19:40 ч. е възникнало запалване между първия и втория вагон на бързия влак № 2613 от София за Варна. Огънят е забелязан от превозните служители малко след гара Каспичан, които са реагирали своевременно, като пътниците са евакуирани от влака и е подаден сигнал на тел. 112. В пътническата композиция са пътували около 50 човека, като няма данни за пострадали пътници. При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката. Екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са на място. Причините за инцидента се изясняват“.

По-късно от пресцентъра на ОД МВР съобщиха, че заради труднодостъпния терен РСПБЗН-Шумен ще извози около 50 души, които са пътували във влака, с високо проходима техника до гара Каспичан, от където хората ще се качат на автобуси.

ЖП транспорт

Журналист от „Гардиън“ се качи в нощния влак Истанбул-София и остана без думи

ноември 27, 2022

Нощният влак от Истанбул до София е сред номинираните за „Най-добро пътешествие“ за 2023 г. в класацията на платформата за пътуване Lonely Planet. Нощната линия беше подновена през април тази […]

Автомобилен транспорт

Учени: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро застрашава сериозно Аспаруховия мост

ноември 26, 2022

Проектът за удълбочаване на Варненското езеро е изготвен без да се обследва влиянието върху Аспаруховия мост и застрашава сериозно неговата цялост, алармираха учени по време на презентация пред студенти и […]

ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: Интегриран билет за БДЖ е като от феодален строй да преминем в капитализъм

ноември 26, 2022

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ не успява да усвоява средствата не само от европейски програми, но дори и от капиталовите трансфери от държавата, като причини за това са желанието да се […]