Дефицитът на Столичния електротранспорт достигна 4 млн. лева

Четири милиона лева е дефицитът в бюджета на Столичния електротранспорт от началото на годината. Причина за това е липсата на приходи, а тя се дължи на намаления брой пътници и промяната в разписанията, която се наложи заради пандемията от Covid-19.

За да се справи с дефицита, общественият транспорт в София има нужда от финансиране от държавата или от бюджета на Столичната община, каза по БНР председателят на Комисията по транспорт в общинския съвет Карлос Контрера (ВМРО).

Двете дружества – „Столичен автотранспорт“ и „Електротранспорт“, от това, че не продават билети от водачите, губят приблизително по около половин милион на месец. В момента ние сме на около 50 на сто спрямо 2019 г., като пътникопоток със закупени превозни карти, коментира Контрера.

Донякъде има отдръпване на хората от обществения транспорт, може би с идеята да се предпазят от заразяване, а донякъде вероятно се е увеличил и гратисът, особено по крайградските линии. Вероятно ще има ревизия на цялостната икономическа рамка на обществения транспорт за 2020 г., отбеляза председателят на общинската комисия.

ЖП транспорт

Господин министър, къде сте?

През последните дни станаха известни за гражданското общество редица крупни сделки в българските железници, като модернизация на пътнически вагони в Дряново за 27 млн. лв. без обществена поръчка, 26,5 млн. […]

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]