Екологичните Пакстъри на СПИДИ тръгват из България

Новото решение на компанията е част от нейната стратегия за зелени доставки и улеснява работата на куриерите.

В навечерието на Световния ден на околната среда, 5 юни, иноваторът в куриерските услуги Спиди АД представи поредното свое зелено решение. Електрически Пакстъри ще обслужват клиентите на компанията в центъра на София, Пловдив и Русе.

Към момента в употреба ще влязат 5 Пакстъра, като за столицата са предвидени три от тях. На базата на данните от пилотното им използване, ще бъдат закупени още машини като част от стратегията на Спиди за зелени доставки.

[✕]

Превозните средства, проектирани и произведени от норвежката Paxster AS, са изцяло електрически. Те вече се ползват от куриерите на DPD Group, част от която е и Спиди. Пакстърите допринасят за по-чиста околна среда и по-ефективни доставки на пратки в градовете с изразена централна част. Компактни и симпатични, те са с разпознаваем, привличащ вниманието дизайн, и са компонент от зелените градове на бъдещето.

Специално проектирани за улесняване на нуждите на куриерите, Пакстърите могат да поберат около 240 кг полезен товар. С едно зареждане на батерията превозното средство изминава над 100 км, без никакви вредни емисии. Максималната скорост на машината е 60 км/ч. Тясната платформа гарантира по-лесен достъп и по-лесно паркиране на по-тесните улици в централната градска част и бързина при доставките от гледна точка на практичност – Пакстърът може да спре почти навсякъде и благодарение на товарния отсек бързо да бъде извадена или прибрана пратката. Ергономичният дизайн работи и в полза на куриерите – влизането и излизането на куриера е лесно, което спестява времето и усилия.

Безшумната работа на мотора е допълнително предимство към нулевото замърсяване на въздуха. По този начин Пакстърите са поредното решение на Спиди в последователната ѝ политика на социалноотговорна компания с над 10-годишна визия за опазване на околната среда и хармоничното взаимодействие между природата, бизнеса и хората.

Източник: logistika.bg

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]