май 7, 2021

Експерт по транспорта призовава за връщане на „Транспортна полиция“

Инж. Варужан Апелян e координатор „Проекти“ на Асоциация „Приятели на железопътният транспорт” и член на УС на Европейската пътническа федерация (EPF). Кандидат-депутат е от ПП „Зелените“. Роден е в Пловдив през 1977 г. Завършил е Техникума по електроника и електротехника в Пловдив, бакалавърска степен по специалност “Технология и управление на транспорта” в РУ “А. Кънчев” и магистърска степен по специалност “Икономика на транспортната фирма” във ВТУ “Т. Каблешков”. Има над 10-годишен опит в транспортната експлоатация, бизнес и консултинг, правителствени и неправителствени организации и железопътната инфраструктура в България и чужбина. Ползва английски, холандски, руски и арменски език. Семеен с две деца.

Експертът по транспортна безопасност инж. Варужан Апелян призовава, да се възстанови „Транспортна полиция“, за да се предотвратят атентати и сериозни транспортни инциденти у нас, съобщават от БНР.

Той счита, че към момента у нас няма специализирана структура за превенция, разследване и възпиране на такива атаки в железопътния транспорт.

„В автогарите е още по-зле, защото там дори няма и жандармерия“, допълва той.

Експертът призова гражданите за бдителност. Винаги да подават сигнали при съмнения за опасности. Колкото и малко да е вероятността една забравена чанта да е заплаха, все пак тя съществува, смята Апелян

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]

Сподели