Железницата трябва да бъде припозната като част от инфраструктурата

Железницата е част от една обща интегрирана система и тя трябва да бъде припозната като част от инфраструктурата. Това коментира Симеон Ананиев от Асоциация на българските железопътни превозвачи в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев.

По думите му със сменянето на модела на финансиране, който касае европейските програми, транспортната система в България се ориентира към европейските фондове.

„Все повече и повече усвояваме тези фондове ,като основните направления, върху които работим, са свързването с европейските коридори, най-вече „Север-Юг“, и връзката София-Пловдив-Свиленград-турска граница“.

Ананиев обясни, че непрекъснато се изграждат отделни подобекти, но сега основни направления остават връзката София-Пловдив с отделните подучастъци, а също е важна и връзката София-Драгоман-Калотина.

„Хубав момент в европейските проекти е изграждането на железопътните възли в София, Пловдив и други големи градове“.

Той допълни, че поддържането на железопътната инфраструктура е един постоянен и дългосрочен процес и не може да се говори за инцидентни проекти и отпускане на средства.

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]