Завишени мерки за безопасност на Централна гара

При повишени мерки за безопасност функционира столичната Централна гара заради очаквания по-голям брой пътуващи по празниците, показа репортерска проверка на БГНЕС.

С наближаването на Коледно-новогодишните празници традиционно се забелязва поетапно увеличение на броя на пътниците във влаковете, но обстановката засега е спокойна. Патрули на полиция и жандармерия се грижат за безопасността на пътуващите, постоянно напомняйки за необходимостта от стриктно спазване на противоепидемичните мерки във връзка усложнената ситуация около COVID-19.

Днес на първото си пътуване по линията София – Варна се отправи и един от поредицата нови локомотиви на БДЖ с марката „Сименс“, което дружеството закупи за подновяване на личния си състав. Той носи името „Хан Аспарух“, след като бе взето решението всички нови машини да бъдат кръстени на владетели от средновековната българска история.


© Actualno.com

ЖП транспорт

Най-добрите гари в Европа

Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на пандемията и пътуването на по-къси разстояния е предпочитан пред авиационния, най-малкото поради наличието на повече площ. Consumer Choice Center публикува […]