Заплаха към служител на БДЖ, разкрил фиктивен ремонт: Мъртъв си!

Служител на БДЖ, подал сигнал за фиктивен ремонт на локомотив в частното предприятие „Жп тракция“ е получил заплахи веднага след като Нова телевизия излъчи разследване по темата от началник в държавния жп превозвач.

Предвидливият железничар обаче е записал разговора с шефа на ремонтите в БДЖ Бойко Стоилов, който се чува съвсем ясно да казва: „Мъртъв си“.

Схемата по възлагането на поръчки на новосъздадената компания „Жп тракция“ от страна на жп превозвача стана част и от разследване в новата „Черна книга на правителственото разхищение“. Компанията получи договори за милиони след като от обществената поръчка бяха отстранени всички възможни конкуренти.

В разследването на журналиста от Нова телевизия Марин Николов бяха разкрити множество нарушения в БДЖ. Оказа се, че машинистите на жп компанията са принуждавани да пътуват много повече часове, отколкото би трябвало, а също така и че в компанията на работа се водят хора, които не идват на работа, а само ритат мачлета за четвъртодивизионния отбор на компанията „Локомотив БДЖ“.

Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, който е централен нападател в единайсеторката, отрече всички разкрития в студиото на Нова телевизия и ги определи като лъжи. Железничарите футболисти редовно си идвали на работа.

Според бившия служебен министър на транспорта Христо Алексиев обаче това не е така. В интервю за OFFNews той заяви, че в БДЖ са назначавани хора на заплати от 1600 лева на месец само за да ритат коженото кълбо в посредственото железничарско отборче. 

Източник: https://offnews.bg/ikonomika/zaplaha-kam-sluzhitel-na-bdzh-razkril-fiktiven-remont-martav-si-673765.html

Автомобилен транспорт

Михаил Рангелов, главен редактор на Транспортал: За Украйна ще има план за възстановяване след войната, България задължително трябва да се включи в него

След приключването на войната в Украйна ще има нов план „Маршал“ за възстановяването на разрушенията. Средствата ще бъдат много големи и политиците в България задължително трябва да ни включат в […]

ЖП транспорт

ЕК одобри Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027

Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 беше одобрена днес от Европейската комисия. Това е първата голяма инфраструктурна програма за България, която е приета от Европейската комисия. Бюджетът на програмата е приблизително 1.61 […]

Воден транспорт

Турция вдига петкратно таксите за кораби през Босфора, транспортният министър с остра реакция след сигнал от бизнеса

България има само десет дни за реакция срещу решението на Турция да вдигне петкратно таксите за преминаване през Босфора, коментира пред Транспортал Стоян Новаков, бивш транспортен заместник-министър в правителството на […]