Заплаха към служител на БДЖ, разкрил фиктивен ремонт: Мъртъв си!

Служител на БДЖ, подал сигнал за фиктивен ремонт на локомотив в частното предприятие „Жп тракция“ е получил заплахи веднага след като Нова телевизия излъчи разследване по темата от началник в държавния жп превозвач.

Предвидливият железничар обаче е записал разговора с шефа на ремонтите в БДЖ Бойко Стоилов, който се чува съвсем ясно да казва: „Мъртъв си“.

Схемата по възлагането на поръчки на новосъздадената компания „Жп тракция“ от страна на жп превозвача стана част и от разследване в новата „Черна книга на правителственото разхищение“. Компанията получи договори за милиони след като от обществената поръчка бяха отстранени всички възможни конкуренти.

В разследването на журналиста от Нова телевизия Марин Николов бяха разкрити множество нарушения в БДЖ. Оказа се, че машинистите на жп компанията са принуждавани да пътуват много повече часове, отколкото би трябвало, а също така и че в компанията на работа се водят хора, които не идват на работа, а само ритат мачлета за четвъртодивизионния отбор на компанията „Локомотив БДЖ“.

Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, който е централен нападател в единайсеторката, отрече всички разкрития в студиото на Нова телевизия и ги определи като лъжи. Железничарите футболисти редовно си идвали на работа.

Според бившия служебен министър на транспорта Христо Алексиев обаче това не е така. В интервю за OFFNews той заяви, че в БДЖ са назначавани хора на заплати от 1600 лева на месец само за да ритат коженото кълбо в посредственото железничарско отборче. 

Източник: https://offnews.bg/ikonomika/zaplaha-kam-sluzhitel-na-bdzh-razkril-fiktiven-remont-martav-si-673765.html

Автомобилен транспорт

Димитър Димитров, Камара на автомобилните превозвачи: Служебният транспортен министър може да помогне много на автомобилния бранш дори и без да пипа нормативната уредба

Господин Димитров, от днес транспортното министерство се поема от нов служебен министър. Какви са очакванията на автомобилния бранш към него? Първо искам да честитя новия пост на г-н Тодоров. Въпреки […]

Автомобилен транспорт

Георги Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта

Георги Георгиев Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от президентството. Георги Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, […]