Защо не се кара мотоциклет по влакова линия (видео)

Влаковите линии са романтично място и притегателна сила за много търсачи на силни усещания. Те могат да са забавни, но и много опасни. И в това дори не включваме преминаването на самия влак, с когото сблъсъкът е почти винаги фатален.

Понякога тези конструкции крият неподозирани капани, които няма как да бъдат предвидени. В точно такъв попада моторист, който изважда сериозен късмет и се разминава без сериозни травми. Двама приятели кръстосват провинцията и решават да покарат по неизползвана в момента железопътна линия. При опит за минаването през мост обаче един от траверсите пропада и хваща първия мотоциклет.

Машината тръгва назад и спира падането си, благодарение на тялото на своя ездач, който остава заклещен между кормилото и траверсите, докато машината му виси в пропастта. За негово щастие в този случай обаче има кой да му помогне.

Измъкването от тази ситуация не е никак лесно, особено за машината. В описанието под видеото в youtube

https://youtu.be/ulKH1C7JoNw

авторът обяснява, че за да изтеглят мотоциклета, се е наложило да разглобят част от кормилото, но в крайна сметка всичко завършва с щастлив край.

Релсите са място за влакове, а не за мотоциклети. Със сигурност адреналинът да прелетиш по траверсите на влаков мост над реката с мотоциклета си е голям, но рискът понякога е по-голям, отколкото си струва.

Източник: https://auto.offnews.bg/news/Shou_3/Eto-zashto-ne-se-kara-mototciklet-po-vlakova-liniia-video_26660.html

Автомобилен транспорт

Димитър Димитров, Камара на автомобилните превозвачи: Служебният транспортен министър може да помогне много на автомобилния бранш дори и без да пипа нормативната уредба

Господин Димитров, от днес транспортното министерство се поема от нов служебен министър. Какви са очакванията на автомобилния бранш към него? Първо искам да честитя новия пост на г-н Тодоров. Въпреки […]

Автомобилен транспорт

Георги Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта

Георги Георгиев Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от президентството. Георги Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, […]