За първи път браншова организация от жп транспорта взе приз от БТПП

БТПП награди с бронзова статуетка „Хермес“ и грамота  Асоциация по железопътна сигнализация, автоматизация, комуникация и индустрия (RASTIA), в категория „Браншови организации – за принос при постигане целите и задачите на БТПП”. При получаването на отличието д-р Людмил Иванов, председател на УС на RASTIA, благодари на председателя на Палатата Цветан Симеонов и на председателя на Съвета на браншовите организации Гена Събева за високата оценка, дадена за работата на Асоциацията през изминалата година.

Ръководството на асоциацията си е поставило амбициозната цел да подобри значително конкурентоспособността на железопътния транспорт в България, както и да подпомогне дейността на българските предприятия, работещи за модернизацията на железниците. Отличието ще стимулира работата за преодоляване на кризата, породена от вируса.
Асоциацията си сътрудничи от няколко години с БТПП в сферата на транспорта и по-конкретно – железопътния. През 2020 г. са предоставени редица становища за цифровизацията в железопътния транспорт, модернизацията на подвижния състав на БДЖ – Пътнически превози. Асоциацията поде и различни инициативи за модернизация на железопътната инфраструктура. Разисквани са варианти за възобновяване на части от градската железница в София, бързото придвижване на влакове по дългите направления от София до Варна и Бургас, както и подобряване обслужването на пътници в крайградските райони на столицата.

 

Цялото награждаване в линка:

Източник: БТПП/Инфобизнес

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]