Избраха строители за жп гарите Подуяне, Искър и Казичене

От НКЖИ обявиха, че вече са избрани победителите в конкурса за модернизация на гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене.

Съгласно решението на комисията реконструкция на гаров комплекс Подуяне ще се осъществи от „Инфраструктурно строителство“ АД, като предложената цена е 2 903 166, 23 лв. без ДДС.
Модернизацията на гаров комплекс Искър е възложена на Консорциум Гара Искър 2018“, с участници „Среги“ ООД и „ТИТ Инженеринг“ ЕООД, като оферираната цена е 1 212 239,00 лв. без ДДС.
„Сдружение Интерполис 2018“, с участници „Интерполис“ ЕООД и „Инфра Роудс“ ЕООД ще извърши реконструкцията на гаров комплекс Казичене, с предложена цена 1 113 651,51 лв. без ДДС.
Проектът се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 и е на стойност 7,4 млн. лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лева.
Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената линия в страната.
Строителните дейности и за трите гарови комплекси се предвижда да започнат веднага след сключване на договорите и да завършат през 2020 г.

Източник: Logistika.bg

Автомобилен транспорт

Нека не се залъгваме за електромобилите

Електромобилите не нанасят никакви вреди на природата? За съжаление, днес това е все още илюзия. Колкото и някои да се опитват да ни убедят в противното. Защо крият цялата истина […]

Въздушен транспорт

Нов опит: концесията на летище „Пловдив“ тръгва пак през юли

Нов опит за отдаване на концесия на летище „Пловдив“ – през юли процедурата ще бъде въобновена и ще започне събиране и оценяване на оферти. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков […]

Градски транспорт

ВЪРВИМ ЛИ КЪМ ЗАТРИВАНЕ НА ТРОЛЕИТЕ В СОФИЯ?

Ако наблюдавате поли­тиката на Столичната община през последните две години, ще забележите, че започва да се заражда основателно и обосновано съмнение, че има ясно изразен стремеж тролейбусният транспорт да бъде […]