Индонезийски самолет катастрофира в морето със 188 души на борда

Пътнически самолет на индонезийската авиокомпания „Лайън еър“, изпълняващ полет от Джакарта за Пангкал Пинанг е катастрофирал в понеделник, съобщава агенция Ройтерс.

 

„Получихме потвърждение, че самолетът е катастрофирал“, заяви представител на индонезийската спасителна служба. Според него свидетели са видели как пътническият лайнер пада в морето.

 

На борда на самолета Boeing 737 MAX 8 са се намирали 178 пътника и десетчленен екипаж. Самолетът е изчезнал от екраните на радарите 13 минути след излитането му.

 

Директорът на „Лайън еър“ Едуард Сираит отказа коментар. „В настоящия момент не можем да коментираме. Стараем се да съберем всичката информация и данни“, заяви той за Ройтерс.

 

Командирът на самолета на индонезийската авиокомпания „Лайън еър“, който катастрофира в понеделник, е поискал разрешение за аварийно кацане, почти веднага след излитането от летището в Джакарта, съобщи официалният представител на Главното управление за гражданска авиация на Индонезия Синду Рахаю.

 

„Лайън еър“ е най-големият нискобюджетен превозвач в Индонезия. Компанията заема едно от последните места в международните класации на авиокомпаниите по безопасност.

 

Пред БТВ външният минисътр на България Екатерина Захариева съобщи, че на борда не е имало български граждани.

Анализи

Какво означава предстоящата либерализация на жп транспорта за новата програма на БДЖ

Новото ръководство на БДЖ представи приоритетите в новата икономическа програма на холдинга. Една от новините е свързана с недостига на железопътни вагони, който компанията изпитва, а решението на управата й е да […]