И Корейците ще пускат блок влак за Европа

Контейнерният превозвач Hyundai Merchant Marine (HMM) ще пусне блок влак от Южна Корея за Европа през Китай.

 

Товарите за влака ще бъдат превозвани от южнокорейските пристанища с кораби до портовете Qingdao и Rizhao в провинция Shandong, Китай, откъдето ще бъдат изпращани в Дженджу в югозападната китайска провинция Сихуан. След това влакът ще премине през граничния пункт Достык на казахстанаската граница и от там по Трансибириската магистрала ще достигне Полша.

Според HMM, Samsung, LG Hyundai Glovis и няколко други корейски компании имат интерес за превоз на техни товари с блок влака.

По предварителни прогнози, с помощта на влака стоките ще достигат до европейските партньори за период от 18 до 23 дни, докато морския превоз по същия маршрут отнема от 35 до 40 дни.

 

Източник: https://www.logistika.bg/menu/23/post/20554/HMM-puska-blok-vlak-za-Evropa-pr%D0%B5z-Kitaj

Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]