Кандидат-депутат от ГЕРБ поема ДП „Пристанищна инфраструктура“

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Иван Иванов е новият директор на държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

При пълно медийно затъмнение, без обявен конкурс и до провеждането на такъв, със своя заповед транспортният министър Георги Тодоров назначава Ивайло Иванов в борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“, съобщава специализираният морски портал Maritime.bg в кабинета на служебния министър. Предстои вписване по партидата на предприятието, което този път Тодоров възлага на Иванов.

Досега Иванов беше директор на Клон – териториално поделение „Пристанище Бургас” в същото предприятие.

На парламентарните избори през април, Иванов бе на неизбираемата 21-а позиция в листата на ПП „ГЕРБ“ в Бургас.

Със своя заповед служебният министър се освободи от поста председател на борда на ДППИ. С друга заповед от края на седмицата, той освободи досегашния си колега Ангел Забуртов. Случайно или не, в заповедта бе написано, че несъществуващият към момента шеф на борда следва да направи вписването.

Сегашната рокада идва на фона на първото заседание на новия парламент.

Критиките към работата на Забуртов и управляваното от него предприятие бяха за удълбочаването на каналите в пристанище Варна. Проект за близо 400 милиона, отпуснати от правителството на Бойко Борисов, раздадени без провеждане на обществени поръчки.

ЖП транспорт

В БТПП бяха дискутирани високи технологии в железопътния транспорт с акцент ускорената цифровизация на бранша

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и президентът на КТ „Подкрепа” инж. Димитър Манолов откриха и участваха в експертно обсъждане, посветено на „Европейска система за управление на влаковото движение” […]