Капитан Христо Папукчиев: Морските „калинки“ в София подложиха динена кора на новия министър

  • Транспортал успя да се свърже за коментар с кап. Папукчиев, който в момента пътува с кораба си към Гопалпур, Индия. Заради слабата връзка публикуваме само част от кoментара му, като очакваме да се озове на място с по-добър Интернет.

Действията на Морска администрация в случая със заседналия кораб Vera SU са закъснели и неособено компетентни. Накрая може да се получи така, че турския корабособственик да осъди българската държава заради това, че спасява кораба и товара му.

Така не се прави никъде по света. На практика морските калинки са подложили динена кора на новия министър.

Трябва да се зададе и въпросът къде са били дежурните на системата VTS – нали затова се изхарчиха милиони средства, за да може да се ръководи и координира морския трафик в нашия район на отговорност.

При подобно събитие трябва да се състави Лойд‘с форм за съгласие за спасяване на имущество. Но за да стане това капитана трябва да поиска спасителна операция. Кораба трябва да има certificate wreck removal insurance ,тн.

Ако аз в момента направя подобно произшествие край чужд бряг никой няма да ме чака със седмици и месеци. Особено ако застрашавам екологията.

ЖП транспорт

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за следващия мандат. Българският министър участва в 15 -ата среща на […]

Автомобилен транспорт

Разширяване на глобалната автобусна мрежа на дълги разстояния: FlixMobility придобива Greyhound в САЩ

++ Компанията адресира благоприятна възможност от увеличеното търсене в САЩ за достъпна, устойчива, колективна мобилност  ++ Последният кръг на финансиране проправя път на FlixMobility да поведе световната революция за зелена […]

ЖП транспорт

БТПП организира бизнес делегация за изложението EURASIARAIL в края на ноември

Българската търговско-промишлена палата по предложение на Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникации и индустрия (RASTIA)  организира бизнес делегация за посещение на търговското изложение Евразия Рейл (Eurasia Rail). Изложението ще се […]