Колите на Гугъл отново са в България

Автомобилите на Гугъл се завръщат по пътищата на България и ще останат до края на октомври. В обиколката са включени близо 50 града на страната.

Целта е да се актуализират изображенията в градска среда, както и по пътищата и магистралите. Трите автомобила ще изминат стотици километри, за да архивират огромен обем от информация. София е поредна спирка от маршрута, предаде БНТ.

Първите кадри от пътищата на България са заснети през 2012 г., а услугата стартира в интернет година по-късно. Днес актуализираните данни дават много повече възможности – като например виртуални разходки из пешеходни зони както и природни забележителности недостъпни за коли.

Камерата, монтирана на покрива, запечатва 360-градусови изображения. Обработката им отнема месеци преди да се качат в интернет. Събраните изображения се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите. От компанията предлагат допълнителна функция за анонимност, която може да бъде активирана чрез бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Настоящата актуализация се фокусира върху по-големите градове и най-популярните места. Целта е новите изображения да покажат с точност какво се е променила през годините, обясни Габриела Киореан, комуникационен мениджър на Гугъл за Централна и Източна Европа. Колите на технологичния гигант ще останат в България до края на октомври.

Източник: https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/661021

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]