Колите на Гугъл отново са в България

Автомобилите на Гугъл се завръщат по пътищата на България и ще останат до края на октомври. В обиколката са включени близо 50 града на страната.

Целта е да се актуализират изображенията в градска среда, както и по пътищата и магистралите. Трите автомобила ще изминат стотици километри, за да архивират огромен обем от информация. София е поредна спирка от маршрута, предаде БНТ.

Първите кадри от пътищата на България са заснети през 2012 г., а услугата стартира в интернет година по-късно. Днес актуализираните данни дават много повече възможности – като например виртуални разходки из пешеходни зони както и природни забележителности недостъпни за коли.

Камерата, монтирана на покрива, запечатва 360-градусови изображения. Обработката им отнема месеци преди да се качат в интернет. Събраните изображения се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите. От компанията предлагат допълнителна функция за анонимност, която може да бъде активирана чрез бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Настоящата актуализация се фокусира върху по-големите градове и най-популярните места. Целта е новите изображения да покажат с точност какво се е променила през годините, обясни Габриела Киореан, комуникационен мениджър на Гугъл за Централна и Източна Европа. Колите на технологичния гигант ще останат в България до края на октомври.

Източник: https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/661021

Воден транспорт

Ивайло Гавраилов е новият изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД

Ивайло Гавраилов, досегашен изпълнителен директор на държавния „Български морски квалификационен център“ ЕАД, поема управлението като изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД, установи справка на Maritime.bg в подадените за вписване в […]

Автомобилен транспорт

DNV прогнозира 70% зелен водород през 2050 г.

85 % от световните предложения на водород през 2050 г. ще е са с произход от нисковъглеродни източници, в това число 25,5 % от електролиза на база на мрежова електроенергия, […]

Воден транспорт

Фонд „Три морета“ купи дял от Пристанище „Бургас“ на Домусчиеви

Инвестиционният фонд на инициативата „Три морета“ е купил значителен дял в „БМФ Порт Бургас“ от фирмата на братя Домусчиеви „Адванс Пропъртис“, съобщиха и от фонда, и от продавача в понеделник. […]