Концесията на летището била част от сделката между ГЕРБ и ДПС

„Сделката между ГЕРБ и ДПС не е от тази седмица. Голяма е вероятността летището да бъде взето от голяма компания с турски интереси. Това е част от сделката“. Това заяви депутатът от БСП Пенчо Милков пред БНР.

Той подчерта, че въпросът за концесиите е вкаран в деловодството на НС на 27 февруари, а десет дни по-късно вече е приет на първо четене.

Според него това е вреден за страната законопроект, който разчиства пътя към предоставяне на летището на частни фирми.О

Няма основания за спиране на концесията на летище „София“, сигурен Желязков

Летище „София“ няма несъбрани вземания

По неговите думи с общи законопроекти, гласуване, осигуряване на кворум, ДПС участва в управлението от самото начало на това Народно събрание.

Милков е на мнение, че от време на време вкарват текстове, за да имитира опозиционност. „Не е страшно да кажат, че има коалиция ГЕРБ-ДПС, но да е основана на принципи, да има споразумение, което обществото да вижда“, отбеляза депутатът.

Той посочи още, че ако патриотите са излезли от зала, както са направили те, законопроектът за мюфтийството нямало да стане закон.

Според него това е поредното безумие, което е приело Народното събрание.

Припомняме, че на 2 февруари стана ясно, че удължават срока за концесия на летище „София“ до 3 април.  Първоначално обявеният срок беше до 5 февруари. 

Автомобилен транспорт

Георги Свиленски, БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“

Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде репортер на […]

Воден транспорт

Изключиха българския морски флаг от всички списъци на Парижкия меморандум

България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци на Парижки меморандум – организация на всички европейски и част от световните морски страни, касаеща пристанищния контрол на корабите. […]

Автомобилен транспорт

Тишината на милиардите: Какво не ни казват за винетките и тол системата?

Година след започването на дългоочакваното изграждане на българската тол система, Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ) поетапно отстъпва пред натиска на корпоративните интереси на австрийска група от фирми, водени от Капш Трафик […]