Коридор №8 – новата цел на ултрамаратонеца Красимир Георгиев

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев поглежда към ново предизвикателство, съобщи dnes.bg. Той ще тича по продължение на бившия коридор №8 от Черно до Адриатическо море, като ще премине през три държави – България, Северна Македония и Албания.

Амбицията на Краси и екипа му е в рамките на 12 дни да преминат 1200 километра. Целта на бягането му е да вдъхнови повече хора да спортуват, но и да отправят послание за свързаност на съседните държави. Бягането ще се състои през месец май.

„За мен е важно хората да са активни и да предизвикват себе си. Досега не съм правил нещо такова. Това ще е много сериозно предизвикателство. Подготовката ще е много трудна. Същото важи и за психическата подготовка“, заяви спортистът, който е известен със своите акции.

„Имам голям опит с подобни предизвикателства, но ще ми трябва солидна подготовка. Важно е хората да се обединят около тази кауза и да ме подкрепят. Ще тичам по пътищата, не по пресечена местност. В Македония ще ми бъде по-трудно заради голямата денивелация. Сега бягам по 15-20 километра на ден. Като дойде време за състезанието ще намаля дистанцията. Храня се много балансирано. Затова и в екипа ми ще има човек, който ще се грижи за храненето ми. Ще имам и физиотерапевт, който да се грижи за тялото ми“, заяви ултрамаратонецът в „България сутрин“.

Организаторът на събитието Иван Тодоров пък допълни, че много скоро ще бъдат обявени и събитията, които ще съпътстват Краси Георгиев по време на бягането му. Той също така сподели, че то най-вероятно ще бъде предавано на живо в социалните мрежи.

„Искаме да мотивираме хората и да покажем, че България, Северна Македония и Албания са свързани. Сега започваме подготовка с Краси. Той ще носи със себе си по една статуетка от град в град. Надявам се да съберем печати от всеки град и всеки кмет. Изпратили сме изисквания до държавите какво ще ни бъде необходимо. Скоро ще можем да обявим какви събития ще направим в отделните градове. Там Краси ще може да се докосне до местните хора. Имаме идея да заснемем и да предаваме на живо бягането на Краси“, завърши Тодоров.

Автомобилен транспорт

Виа Карпатия или как се защитава национален интерес

Пред няколко дни публикувахме информация за официалната подкрепа, която коридорът „Виа Карпатия“ получи от всички страни, през които той преминава, включително и България. Особеното при него е, че той свързва […]

Автомобилен транспорт

Бизнесът със стари коли рухна

Много от търговците на употребявани автомобили са пред фалит, след като от началото на годината бизнесът с вноса на стари коли още повече зацикли. С 9,2 процента са намалели регистрациите в […]