Кшищов Пшилуцки, Полска агенция за инвестиции: Полски нископодов автобус ще направи официалната си балканска премиера в Пловдив

  • Господин Пшилуцки, с какво се занимава вашата организация и каква е дейността и на територията на България?
  • – Полската агенция за инвестиции и търговия търси възможности за съвместни инвестиции между двете страни. Ние търсим възможности както за инвестиции на полски компании на българския пазар, така и на износа и инвестициите на български компании в Полша, като ние им помагаме да си намерят партньори.

  • Вие ще участвате на международния технически панаир в Пловдив. Какво може да очакваме от полските компании на него?
  • Пловдивския технически панаир е с много дълга и богата история – провежда се вече 76-та година и с това привлече нашия интерес. Откриването ще бъде утре, 19 септември от 11 часа, като ще участваме до самия край в събота. Искаме да поканим всички, които се интересуват да посетят нашите щандове и презентации, включително и на 22 септември, който е голям празник за българските граждани. Тази година ще предложим специално за посетителите да се запознаят с нископодов електрически автобус, който е с доста интересни характеристики. Ще представим и противопожарен автомобил, който е разработен и се произвежда изцяло в Полша. Другите компании, които презентираме са в общата област на техническите въпроси. Например производители на материали за строителството и в частност силикони и строителни лепила. Имаме силно присъствие на компания, която се занимава с производство на обувки.

  • В момента има доста голям интерес към автобусите с електрически двигатели. Къде според вас биха намерили те приложение у нас?
  • С оглед на Зелената сделка и на скока в цените на горивата, това е избор и следваща стъпка, която ще се случи задължително в цяла Европа.

  • Кога ще можем да видим този автобус?
  • Официалното му откриване ще бъде в понеделник от 11 часа, като това ще бъде официалната му премиера не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Разбира се не се ограничавайте само с автобуса, заповядайте и да разгледате и останалите стоки, които нашите производители с помощта на Полската агенция за инвестиции са изложили на тазгодишното изложение.

Списък на полските компании, участващи в панаира:

Alma-Color Sp. z o.o.

Изградихме екип, воден от нашето мото „Химия. Страст. Развитие“. Заедно направихме авангардна, семейна компания, базирана в Полша, водеща в производството на химически продукти за индустриалния и строителния сектор.

Антикорозионни системи, индустриални бои, поликарбамидни изолации, свързващи вещества на минерални повърхности.

За повече информация: www.almacolor.pl

DRAGON POLAND Sp. z o.o.

Производител на продукти за строителна и почистваща химия от типа DIY (направи си сам), търговия на дребно, модерен и традиционен канал за дистрибуция. Можете да ни намерите под марката Dragon, както и под други търговски марки на разпространители.

Строителна химия (лепила, разредители, импрегнации за дърво) и почистващи препарати.

За повече информация: www.dragon.com.pl

Protektor S.A.

Производство и продажба на професионални и предпазни обувки за много браншове като: ХоРеКа, фармация, промишленост, транспорт, електроника, хранително-вкусов бранш, пожарникари

За повече информация: www.protektorshoes.com; www.abeba.com

ARP E -VEHICLES Sp. z o.o.

Електрическият автобус ARP E-Vehicles е резултат от дългогодишна изследователска и концептуална работа от опитен екип от полски инженери и конструктори. Актуалната оферта включва електрически автобуси с нулеви емисии за градски и крайградски транспорт, както и училищни автобуси.

Първият автобус в Полша с акумулатор под пода. Нископодов по цялата дължина, без напречни стъпала. Оборудван с батерии, позволяващи пробег от над 400 км с едно зареждане. Изключително просторен, осигуряващ впечатляващ пътнически капацитет. Стабилен поради ниския център на тежестта.

За повече информация: https://www.arpev.pl

MOTO-TRUCK SP. Z O.O.

Ние сме производител на специализирани автомобили за поделенията на Държавна противопожарна служба и Доброволните противопожарни отряди. Също така произвеждаме автомобили на шасита на водещи производители на автомобилния пазар.

За повече информация: https://www.mototruck.pl/pl/

Автомобилен транспорт

Михаил Рангелов, главен редактор на Транспортал: За Украйна ще има план за възстановяване след войната, България задължително трябва да се включи в него

След приключването на войната в Украйна ще има нов план „Маршал“ за възстановяването на разрушенията. Средствата ще бъдат много големи и политиците в България задължително трябва да ни включат в […]

ЖП транспорт

ЕК одобри Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027

Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 беше одобрена днес от Европейската комисия. Това е първата голяма инфраструктурна програма за България, която е приета от Европейската комисия. Бюджетът на програмата е приблизително 1.61 […]

Воден транспорт

Турция вдига петкратно таксите за кораби през Босфора, транспортният министър с остра реакция след сигнал от бизнеса

България има само десет дни за реакция срещу решението на Турция да вдигне петкратно таксите за преминаване през Босфора, коментира пред Транспортал Стоян Новаков, бивш транспортен заместник-министър в правителството на […]