Кшищов Пшилуцки, Полска агенция за инвестиции: Полски нископодов автобус ще направи официалната си балканска премиера в Пловдив

  • Господин Пшилуцки, с какво се занимава вашата организация и каква е дейността и на територията на България?
  • – Полската агенция за инвестиции и търговия търси възможности за съвместни инвестиции между двете страни. Ние търсим възможности както за инвестиции на полски компании на българския пазар, така и на износа и инвестициите на български компании в Полша, като ние им помагаме да си намерят партньори.

  • Вие ще участвате на международния технически панаир в Пловдив. Какво може да очакваме от полските компании на него?
  • Пловдивския технически панаир е с много дълга и богата история – провежда се вече 76-та година и с това привлече нашия интерес. Откриването ще бъде утре, 19 септември от 11 часа, като ще участваме до самия край в събота. Искаме да поканим всички, които се интересуват да посетят нашите щандове и презентации, включително и на 22 септември, който е голям празник за българските граждани. Тази година ще предложим специално за посетителите да се запознаят с нископодов електрически автобус, който е с доста интересни характеристики. Ще представим и противопожарен автомобил, който е разработен и се произвежда изцяло в Полша. Другите компании, които презентираме са в общата област на техническите въпроси. Например производители на материали за строителството и в частност силикони и строителни лепила. Имаме силно присъствие на компания, която се занимава с производство на обувки.

  • В момента има доста голям интерес към автобусите с електрически двигатели. Къде според вас биха намерили те приложение у нас?
  • С оглед на Зелената сделка и на скока в цените на горивата, това е избор и следваща стъпка, която ще се случи задължително в цяла Европа.

  • Кога ще можем да видим този автобус?
  • Официалното му откриване ще бъде в понеделник от 11 часа, като това ще бъде официалната му премиера не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Разбира се не се ограничавайте само с автобуса, заповядайте и да разгледате и останалите стоки, които нашите производители с помощта на Полската агенция за инвестиции са изложили на тазгодишното изложение.

Списък на полските компании, участващи в панаира:

Alma-Color Sp. z o.o.

Изградихме екип, воден от нашето мото „Химия. Страст. Развитие“. Заедно направихме авангардна, семейна компания, базирана в Полша, водеща в производството на химически продукти за индустриалния и строителния сектор.

Антикорозионни системи, индустриални бои, поликарбамидни изолации, свързващи вещества на минерални повърхности.

За повече информация: www.almacolor.pl

DRAGON POLAND Sp. z o.o.

Производител на продукти за строителна и почистваща химия от типа DIY (направи си сам), търговия на дребно, модерен и традиционен канал за дистрибуция. Можете да ни намерите под марката Dragon, както и под други търговски марки на разпространители.

Строителна химия (лепила, разредители, импрегнации за дърво) и почистващи препарати.

За повече информация: www.dragon.com.pl

Protektor S.A.

Производство и продажба на професионални и предпазни обувки за много браншове като: ХоРеКа, фармация, промишленост, транспорт, електроника, хранително-вкусов бранш, пожарникари

За повече информация: www.protektorshoes.com; www.abeba.com

ARP E -VEHICLES Sp. z o.o.

Електрическият автобус ARP E-Vehicles е резултат от дългогодишна изследователска и концептуална работа от опитен екип от полски инженери и конструктори. Актуалната оферта включва електрически автобуси с нулеви емисии за градски и крайградски транспорт, както и училищни автобуси.

Първият автобус в Полша с акумулатор под пода. Нископодов по цялата дължина, без напречни стъпала. Оборудван с батерии, позволяващи пробег от над 400 км с едно зареждане. Изключително просторен, осигуряващ впечатляващ пътнически капацитет. Стабилен поради ниския център на тежестта.

За повече информация: https://www.arpev.pl

MOTO-TRUCK SP. Z O.O.

Ние сме производител на специализирани автомобили за поделенията на Държавна противопожарна служба и Доброволните противопожарни отряди. Също така произвеждаме автомобили на шасита на водещи производители на автомобилния пазар.

За повече информация: https://www.mototruck.pl/pl/

Автомобилен транспорт

Вицепремиерът Христо Алексиев разпореди проверка за завишените цени на ученически карти по линията Слънчев Бряг – Бургас

февруари 6, 2023

Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди проверка по случая с новите по-високи цени на ученическите карти по автобусната линия Слънчев бряг – […]

ЖП транспорт

Стартира строителството на три надлеза в жп участъка Церковски – Черноград

февруари 2, 2023

Ръководителят на проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ даде старт на строителството на още три нови надлеза по направлението Пловдив-Бургас. Обектите представляват пътни надлези, продължения на местни селскостопански […]

Воден транспорт

В неизвестност е 70-годишен капитан, паднал зад борда на български кораб край Русе

януари 26, 2023

В неизвестност е 70-годишният капитан на м/к “Валмар”, който пада зад борда в тежка метеообстановка във водите на р. Дунав край с. Сандрово, общ. Русе. Плавателният съд е част от […]